{{ message.message }}
{{ button.text }}

Some Education in Music for my Kids

Een les in wat deze Mommy goede muziek vind voor Meneer en Mevrouw. En een terugblik op vroeger.

Afbeelding blog 'Some Education in Music for my Kids' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag is het blijkbaar muziek dag in ons huis. Echt super gezellig. Mama heeft haar nieuwe en oude cd's uit de kast gehaald, papa is aan het werk en we luisteren vandaag de hele dag muziek.

Bij elke gitaar-intro, solo of leuk deuntje gaat Mevrouw helemaal los. Dan schud ze met haar hoofdje, gooit ze haar vuistje in de lucht en to top it off gaat ze met haar hele lichaampje mee op de muziek. Je ziet duidelijk dat ze het leuk vind. En vooral om de muziek te luistere die mama leuk vind! Dat betekend best wel veel voor deze Mommy met haar apparte muziek smaak.

Meneer en Mevrouw ik zal jullie eerste even bijscholen over hoe het vroeger was. Ja, vroeger ja! Toen Mama klein was :). Als jullie straks oud genoeg zijn om naar jullie eigen muziek te luistere dan is er vast een of ander high tech apparaat uitgevonden, die je dan MOET hebben, onbetaalbaar is en dan zeg ik: 'Je koopt maar een MP3 speler/I-pod!!' en dan zeggen jullie: 'WTF, is dat nou weer mam?'. Dus bij deze..

Toen Mama vroeger klein was, was de wereld van de technologie heel erg aan het veranderen. Dan had je het nieuwste apparaat net gekocht en dan kwam de week erna een betere uit.. Of iets dat helemaal nieuw was!! 

Het eerste muziek apparaat wat Mama kreeg was een Walkman, daar gingen cassette bandjes in. Het is een groot rechthoekig ding dat echt niet in je zak paste. Vorige week zag ik op Facebook een filmpje van een stel tieners, jaartje of 14, die zaten te prutsen met zo'n ding! Ze hadden nog nooit een Walkman gezien blijkbaar en ze snapte niet hoe het bandje in het appartaat moest.. Pfff.. Op het bandje stond dan de muziek, trouwens ;).

Ik heb deze niet heel lang gebruikt want blijkbaar was er een nieuwe rage op het schoolplein, namelijk de Diskman. Weer een groot, lomp ding alleen dit keer dan rond. Zoals de naam het ook al zegt moest daar een disk in, een CD. Hetzelfde als een DVD, alleen dan met muziek, haha! Ik hoop dat die nog bestaan over 15 jaar. Alle muziek winkels die die dingen verkochten zijn namelijk allemaal failliet gegaan de afgelopen jaren. De Diskman dus. Mijn Broer en ik kregen er allebei één cadeau van onze vader, toen we ongeveer 9 á 10 jaar oud waren. Dat ding moest overal mee naar toe We hadden samen een aantal cdtjes. Eminem was onze gezamelijke favoriet. Heel lang hebben we deze dingen gebruikt. Maar met hardlopen was het mega irritand. Hij sloeg over, je kon er geen andere CD in doen (want stel dat je nog 2 andere CD's in je zak had, haha!) en hij was gewoon megaaaaa groot!

Weg met dat ding, Hallo MP3 speller en tot ziens muziek wereld zoals wij die tot dan hadden gekent! Als je muziek op je MP3 speler wilde hebben moest je deze downloaden. Gratis downloaden, Illegaal downloaden.. Het was wel een super handig ding! Klein, paste in je zak (EINDELIJK!!), je kon veel veschillende muziek erop zetten. De luxere versies hadden zelfs een schermpje en een opneem functie (WAAAUW! Hahahaha!).

Apple werd ook opeens mega populair met de I-pod, maar hun apparaatjes waren altijd super duur. Tot op de dag van vandaag heb ik nog nooit een apoaraat van Apple gehad. Niet dat ik dat erg vind want andere merken vind ik veel fijner. :) De I-pod werkte hetzelfde als de MP3, alleen had deze een touch screen. Je kon er ook apps op downloaden, foto's en filmpjes mee maken. Een beetje als een Smartphone maar kon je er niet op bellen. 

Ik zal jullie ook nog even showen hoe deze raar genaamde apparaten er dan uit zagen. Deze Diskman en MP3 heeft Mama ook echt zelf gehad. Ja, jullie hebben toestemming om te lachen:

PicsArt_01-27-05.28.05_1453912154.jpg

Oke, GENOEG!!

Vandaag was dus echt fijn. We hebben de hele dag samen gedans en gezongen. Ik zong mee met Nickelback, echt iets wat ik al heeeel lang niet meer heb gedaan, zingen. Dan zong ik tegen Mevrouw: We'll go untill the world stops turning, while we burn it to the ground, tonight!! Haha, gelukkig verstaat ze me nog niet :) Ze keek me wel met een glimlach van oor tot oor aan. Mevrouw en ik danste samen op I'd come for you en Meneer sprong mee aan mijn arm. 

Muziek dag was fijn en we gaan het zeker vaker doen. Ik weet nog heel goed dat mijn broertje en ik dansen door de flat, waar we toen alleen met mijn moeder woonde, op No limit. Dat ik de hele dag radio kon luisteren wachtend op dat ene liedje (I'm blue) wat ik zo leuk vond. En later, dat er een leeg bandje in mijn radio/cd speler zat zodat ik op record kon drukken als een van mijn favoriete liedjes voorbij kwam. Ik weet nog dat onderweg met mijn vader, in de blauwe eend, dat hij altijd hetzelfde bandje met liedjes speelde. 5 liedjes, ik herinner me Trijntje, maar met haar heb ik op de dag van vandaag niks. Wel met 'Niemand weet waarom", ik weet niet meer wie dit zong. Ik wil dat mijn Kids ook zulke mooie en leuke herinneringen hebben aan muziek. Ik hoop natuurlijk ook dat ze mijn smaak zullen over nemen, maar dat heb je natuurlijk niet in de hand.

Dit stond er vandaag op ons menu:

IMG_20160127_174417_1453913072.JPG

Lieve Meneer en Mevrouw,

ZELF sparen voor duren muziek apparaten AUB! Luister naar coole muziek! And make beautifull memories. MUSIC IS IMPORTANT!!

Wat zijn de liedjes die jouw meenemen naar vroeger? En van welke muziek hou je nu?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je