{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sober Feestje

Afbeelding blog 'Sober Feestje' Achtergrond blur afbeelding

Afgelopen week is mijn nichtje vijf jaar geworden en dat moest natuurlijk gevierd worden. Vandaag was het zover het feestje. Echter was dit niet helemaal het feestje zoals het hoorde te zijn. Mijn oom en tante zijn niet meer bij elkaar sinds een paar maanden (zie mijn eerdere blog: http://www.mamaplaats.nl/blog/mama/voor-mama/emoties-mama/stress-week/). Een aantal vrienden van hun hebben een kant gekozen. Nu vind ik dat misschien enigszins wel logisch, maar dan toch. Op feestje van hun zijn er naast de familie altijd veel vrienden en vriendinnen van hun te vinden. Een lekkere drukke gezellige boel. Vandaag was dat heel anders. Waar het normaal te druk is voor de jarig, veel cadeautjes open te maken, was het vandaag maar een sobere bedoeling. Haar vader (die niet meer thuis woont) had zijn trots op zij gezet en was (natuurlijk) gewoon aanwezig op het feestje. Echter al die vrienden en vriendinnen van hun hebben of afgezegd of zijn niet komen opdagen. Uitgezonderd twee vriendinnen van mijn tante (die al meteen hun mening en gezegje tegenover mijn oom geuit hebben op een kinderverjaardag!?!?!?) en een vriendin van mijn oom met haar kleine (die vaak samen met mijn nichtje speelt). Kortom het kind wordt de dupe dat mensen hun trots niet even op zij kunnen zetten. Ook voor ons is de gehele situatie nog steeds lastig, maar daarvoor hoef je nog niet een kinderverjaardag af te zeggen omdat je het lastig vind. Die kleine vind het lastig als er weinig mensen op haar feestje zijn. Vorig jaar een volle tafel met cadeaus, nu denk ik kwart. Dat snapt zo'n kind toch niet?!?!? Helemaal schandalig van vrienden waar mijn oom tijdelijk gewoond heeft dat ze er niet waren!

Gelukkig vond de kleine onze aanwezigheid top maar toch zag ik het aan haar snuitje dat ze het niet helemaal snapte waarom er een aantal mensen niet waren.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je