Snap
  • Kind
  • post

Sober Feestje

Afgelopen week is mijn nichtje vijf jaar geworden en dat moest natuurlijk gevierd worden. Vandaag was het zover het feestje. Echter was dit niet helemaal het feestje zoals het hoorde te zijn. Mijn oom en tante zijn niet meer bij elkaar sinds een paar maanden (zie mijn eerdere blog: http://www.mamaplaats.nl/blog/mama/voor-mama/emoties-mama/stress-week/). Een aantal vrienden van hun hebben een kant gekozen. Nu vind ik dat misschien enigszins wel logisch, maar dan toch. Op feestje van hun zijn er naast de familie altijd veel vrienden en vriendinnen van hun te vinden. Een lekkere drukke gezellige boel. Vandaag was dat heel anders. Waar het normaal te druk is voor de jarig, veel cadeautjes open te maken, was het vandaag maar een sobere bedoeling. Haar vader (die niet meer thuis woont) had zijn trots op zij gezet en was (natuurlijk) gewoon aanwezig op het feestje. Echter al die vrienden en vriendinnen van hun hebben of afgezegd of zijn niet komen opdagen. Uitgezonderd twee vriendinnen van mijn tante (die al meteen hun mening en gezegje tegenover mijn oom geuit hebben op een kinderverjaardag!?!?!?) en een vriendin van mijn oom met haar kleine (die vaak samen met mijn nichtje speelt). Kortom het kind wordt de dupe dat mensen hun trots niet even op zij kunnen zetten. Ook voor ons is de gehele situatie nog steeds lastig, maar daarvoor hoef je nog niet een kinderverjaardag af te zeggen omdat je het lastig vind. Die kleine vind het lastig als er weinig mensen op haar feestje zijn. Vorig jaar een volle tafel met cadeaus, nu denk ik kwart. Dat snapt zo'n kind toch niet?!?!? Helemaal schandalig van vrienden waar mijn oom tijdelijk gewoond heeft dat ze er niet waren!

Gelukkig vond de kleine onze aanwezigheid top maar toch zag ik het aan haar snuitje dat ze het niet helemaal snapte waarom er een aantal mensen niet waren.

10 jaar geleden

Helaas gebeurt dit heel veel. Ik vind t altijd heel sneu. Bovendien zou ik niet iemands kant kiezen. Het zijn 2 volwassenen die uit elkaar gaan met elk hun eigen redenen. Wie ben ik dan om daarover te oordelen en te kiezen??? Je zou ze moeten steunen. En ik heb dit vorig jaar van dichtbij meegemaakt en ik heb voor niemand gekozen en ben nog steeds bevriend met de man en de vrouw.

10 jaar geleden

Zeer herkenbare situatie voor mij. Bij een bekende van mij precies dezelfde situatie ruim een jaar geleden. Inmiddels zijn de gemoederen gelukkig enigszins gekalmeerd en worden de feestje dus ook weer drukker bezocht. Maar het blijft lastig voor de kinderen.

10 jaar geleden

Ach wat triest!

10 jaar geleden

Wat zonde voor de kleine meid... Die kan er toch helemaal niks aan doen. Dat volwassen mensen dat nou niet kunnen inzien. Ook een teken voor de ouders om eens over na te denken of hun vrienden wel echte vrienden zijn zo...