{{ message.message }}
{{ button.text }}

Snot in de oren...?!?!

Mijn dochter hoort sinds een paar maanden een stuk minder.... dus op onderzoek uit en naar de huisarts.

Afbeelding blog 'Snot in de oren...?!?!'

Mijn dochters gehoor is sinds een paar maanden erg achteruit gegaan. We moeten regelmatig (lees meerdere malen per dag) herhalen wat we zeggen. Dit kan soms rete irritant zijn! En soms wordt ik ook boos als ze het niet goed hoort of als ze niet reageert. Niet echt fijn dus, dus op onderzoek geweest bij o.a. de huisarts.

Bij de huisarts zijn eerst haren oren uitgespoten. Toch wel flink van ons meisje, want ze komen met een grote zilveren spuit in je oren. Dan wordt er nog eens een hoeveelheid warm water erin gespoten en komt het vuil ermee uit. Dat was niet erg veel, maar veel konden ze niet doen volgens de assistent als ze verkouden is. Nu zit ze op het kdv en is iedere week wel verkouden....grrr die virussen.

Van de week toch maar weer eens de huisarts gebeld en gezegd dat ik een afspraak wil bij de arts en niet de assistente. Deze week hadden ze plaats. Gisteren konden we komen. Wat blijkt nu. Het slijm van de neus kan vaak niet goed weg (vooral bij kinderen) dit gaat dan ook in de holte achter het trommelvlies zitten. Doordat de buis van oor naar de neus bij kinderen nog niet volledig ontwikkeld is (en nog groeit) gaan de klachten meestal vanzelf over. Dit is ook de reden waarom ze soms beter hoort dan de andere keer (meer/minder slijm achter haar trommelvlies).

Ze doen hier tegenwoordig niets aan, mits je kind geen spraakachterstand heeft, pijn aan de oren of vaak oorontsteking. Vroeger zetten ze meestal buisjes in dit geval, maar het is gebleken dat die niet helpen. In tegenstelling die buisjes veroorzaakte vaak meer klachten van oorontsteking.

Al met al zijn wij dus erg blij dat ons meisje geen beschadiging heeft aan haar oren, maar alleen snot in haar oren, zoals het het zelf uitlegt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je