Snap
  • Kind
  • Gezond

Snot in de oren...?!?!

Mijn dochter hoort sinds een paar maanden een stuk minder.... dus op onderzoek uit en naar de huisarts.

Mijn dochters gehoor is sinds een paar maanden erg achteruit gegaan. We moeten regelmatig (lees meerdere malen per dag) herhalen wat we zeggen. Dit kan soms rete irritant zijn! En soms wordt ik ook boos als ze het niet goed hoort of als ze niet reageert. Niet echt fijn dus, dus op onderzoek geweest bij o.a. de huisarts.

Bij de huisarts zijn eerst haren oren uitgespoten. Toch wel flink van ons meisje, want ze komen met een grote zilveren spuit in je oren. Dan wordt er nog eens een hoeveelheid warm water erin gespoten en komt het vuil ermee uit. Dat was niet erg veel, maar veel konden ze niet doen volgens de assistent als ze verkouden is. Nu zit ze op het kdv en is iedere week wel verkouden....grrr die virussen.

Van de week toch maar weer eens de huisarts gebeld en gezegd dat ik een afspraak wil bij de arts en niet de assistente. Deze week hadden ze plaats. Gisteren konden we komen. Wat blijkt nu. Het slijm van de neus kan vaak niet goed weg (vooral bij kinderen) dit gaat dan ook in de holte achter het trommelvlies zitten. Doordat de buis van oor naar de neus bij kinderen nog niet volledig ontwikkeld is (en nog groeit) gaan de klachten meestal vanzelf over. Dit is ook de reden waarom ze soms beter hoort dan de andere keer (meer/minder slijm achter haar trommelvlies).

Ze doen hier tegenwoordig niets aan, mits je kind geen spraakachterstand heeft, pijn aan de oren of vaak oorontsteking. Vroeger zetten ze meestal buisjes in dit geval, maar het is gebleken dat die niet helpen. In tegenstelling die buisjes veroorzaakte vaak meer klachten van oorontsteking.

Al met al zijn wij dus erg blij dat ons meisje geen beschadiging heeft aan haar oren, maar alleen snot in haar oren, zoals het het zelf uitlegt.

9 jaar geleden

Fijn dat er geen spraakproblemen zijn maar toch vervelend dat snot jn de oren! Hopelijk haat het vanzelf weg en heeft ze niet lang last hiervan.

9 jaar geleden

Ja mijn dochter heeft het ook. Maar die is pas 10 maanden. Ze zat steeds aan haar oren te trekken. De arts zei dat het voelt alsof er water in je oor zit. Met dat trekken probeert ze haar oren te ploppen. Opzich slim, maar ook vervelend. Wij wachten ook gewoon af hoe het met haar spraakontwikkeling gaat. Tot nu toe prima gelukkig.