{{ message.message }}
{{ button.text }}

Snoep gezond, gezond snoepen? Hoe dan?

Snoep verbieden werkt averechts. Wat niet mag is extra aantrekkelijk. Als je iets verbiedt wil een kind het des te liever!

Afbeelding blog 'Snoep gezond, gezond snoepen? Hoe dan?'

Ik ben vroeger als jong meisje, op de basisschool, gepest.

Ik was een stil grijs muisje. Ik verstopte me graag achter mijn lange blonde haren, oversized sweater en kleurloze jeans. Ik was ook aan de stevige kant.

Nu is mijn oudste van 5 niet dik, maar ook niet slank. Ze heeft wel aanleg hiervoor. Normaal gesproken draag je als kind zijnde kleren in de maat van je lengte. Draag je maar 110/ 116. Dan ben je ook 110 a 116 cm groot. Zoë is 112 cm en draagt maat 122.

Niks om ons direct zorgen over te maken. Maar ik wil het wel graag in de gaten houden en ik ben als de dood dat zij ook gepest gaat worden.

In snoep zitten veel onnodige extra suikers en calorieën.

Snoep verbieden werkt averechts. Wat niet mag is extra aantrekkelijk. Als je iets echt verbiedt wil een kind het des te liever. Maar beperken kan uiteraard wel. Kinderen groeien door voedingstoffen en die zitten niet in snoep.

Mijn man en ik hebben onlangs afgesproken dat Zoë doordeweeks niet meer snoept. Wat ik daar dan weer lastig aan vind, is dat ik er niet altijd bij ben. De dinsdag en donderdag na school en tussen de middag is ze bij mijn schoonouders. Ik vind het moeilijk om mijn schoonouders te zeggen om te minderen met snoep. Een snoepje mag heus wel, daar ben je ook wel opa en oma voor. Zoë gaat de vrijdag middag naar mijn moeder. Mijn moeder weet dat ik vroeger gepest ben en weet hoe ik me voelde. Zoë krijgt daar dus ook 1 snoepje. Geen Chips en chocolade en koek enz. Maar 1 snoepje en thats it. Dat is nu de afspraak. Dit gebeurt ook zo bij mijn schoonouders. Ik ben blij dat ze het begrijpen en inzien dat dit beter is voor haar. Zoë is dol op fruit, daar doe je haar eigenlijk net zoveel plezier mee als met snoep. Mango, appel, banaan, kiwi en mandarijnen vind ze heerlijk! Mijn jongste krijgt dit uiteraard ook mee. Zij eet ook gezond met af en toe een koekje.

In het weekend eten we vaak patatjes. Dat mag dan ook. Doordeweeks gezond en 1 dag in het weekend wat "minder" gezond. We zijn hier nu 2 weken mee bezig en ik merk dat het werkt. Zoë heeft minder trek en vraagt niet om chips. Een snoepje of chipje is iets extra's. Geen beloning. Als de basis goed is, groente, fruit, brood en zuivel, dan mag ze het weekend wel iets extra's. Ik heb laatst een tip gelezen over het "foppen" van kinderen wat betreft snoepen. De kleuren en vormen van snoep maken het extra aantrekkelijk. Nu probeer ik gezonde dingen te geven en deze een extra aantrekkelijk uiterlijk te geven. Fruit spiesjes in verschillende vormen. Deze kan je maken door de uitsteek vormen voor koekjes en vastzetten op een satéprikker. Frietjes gemaakt van reepjes komkommer, kaas of wortel met yoghurt als dip is ook een leuke en lekkere tip! De leukste en beste,vindt ik, het maken van een ijsje door middel van kwark gemixt met vers fruit. Dit alles in een vorm gieten, op een stokje en invriezen maar. Succes gegarandeerd!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je