{{ message.message }}
{{ button.text }}

Snipperdag

Afbeelding blog 'Snipperdag' Achtergrond blur afbeelding

Op school werken we met een kiesbord. Elk kind heeft een eigen plaatje (magneetje) en plakt deze bij de hoek waar hij wil spelen tijdens 'spelen-werken'. Voor de kinderen wordt inzichtelijk gemaakt waar ze uit kunnen kiezen en of er nog plek is in de hoeken. Ook wordt er nauwlettend in de gaten gehouden wie waar zit.

Zodoende merkt een kind op dat G. niet op school is vandaag. Ik leg uit dat als je vier bent je naar school m谩g en je vanaf vijf jaar echt naar school m贸et. Ziek zijn en uitzonderingen daargelaten. G. is even een dagje thuis om uit te rusten. Ik murmel nog wat over de wetgeving, net zoals wij in de klas ook afspraken met elkaar hebben gemaakt. Ik kijk na mijn uitleg enigszins tevreden de kring rond en krijg bijval van L. (5 jaar): 鈥楯a, als je vier bent moet je ook nog leren dat je niet de hele dag maar met pyjama aan op de bank kan gaan hangen. Als je vijf bent, dan weet je dat.'

Het arbeidsethos zit er al vroeg in.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je