{{ message.message }}
{{ button.text }}

slimmer dan de rest?

Afbeelding blog 'slimmer dan de rest?' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb mij de vorige keer voorgesteld maar nu wil ik wat anders vertellen. Mijn oudste zoon die is 7 jaar. Hij zit in groep drie. Maar elke dag komt hij uit school en vindt het stom en saai! We hebben ook aan hem gevraagd waarom hij school stom en saai vindt. Dit komt omdat alles wat aangeboden wordt veel te makkelijk is, zegt hij. Dus wij een afspraak maken op school om even te overleggen met zijn leerkrachten. Deze vertelde ons dat hij niet gemotiveerd werkt en alles snel afmaakt. Dus dat hij dat eerst moet verbeteren voordat hij ander werk krijgt. Maar dan denk ik bij mijzelf waarom moet een kind die alles al snapt nog meer van hetzelfde maken?

Voor kinderen die aan de onderkant uitvallen. Die dus moeite hebben om mee te komen met de klas zijn zoveel verschillende dingen voor en daar gaat elke school gelijk mee aan de slag.

Wij hebben dit dus ook tegen onze zoon gezegd zodat hij weet waar hij aan toe is. Een week of 6 later hadden we weer een afspraak op school en ja hoor ze zagen verbetering in zijn werk hij maakte het nu netter. Ondertussen waren de Cito’s ook al geweest in de klas.

Omdat wij zelf er met school niet echt uitkwamen zijn we naar een andere organisatie geweest en zij hebben ons vertelt dat we hem moeten laten testen op intelligentie. Alleen deze organisatie kon het niet voor ons doen omdat hij nog geen psychische stoornis heeft. Met nadruk op NOG.

Wij weer met deze gegevens naar de school gegaan en ja hoor hij gaat getest worden. Tevens hebben wij nu ook zijn resultaten van de cito gezien hij loopt ruim een jaar voor.

Zelf heb ik nu wel af en toe het gevoel dat mensen denken dat ik dit wil. Maar dat is dus echt niet zo. Ik wil dat mijn zoon gelukkig naar school gaat en niet elke ochtend smoesjes verzint om niet te hoeven gaan.  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je