Snap
  • Kind

Sleeping Beauty.

Slapen, slapen slapen. En hoe! Hij is de laatste 2 weken maar 4-7 uur wakker per dag. Komt dit door groeien of moet ik me zorgen maken?

Onze kleine man, bijna 15 maanden oud, slaapt en slaapt maar. Telkens maar maximaal 1,5 a 2 uur wakker tussen het slapen door.

Gisteren werd hij om 8.15 wakker. Om 9.15 was hij dood op. Dat merk ik aan hem, want hij huilt dan om alles, wrijft door zijn oogjes en het woordje ‘ nee’ zorgt voor heel veel weerstand. Dus hop, naar bed! Sliep meneer tot 12.45,dat is 3,5 uur! Vervolgens boterhammen eten en op naar de supermarkt. 14.15 waren we thuis en toen begon hij al weer te mopperen. Uiteindelijk lag hij om 14.40 in bed. Toen mijn vriend om 18.40 thuis kwam van het werk, hem maar wakker gemaakt, want hij moet toch ook eten? Dus 4 uur geslapen..

En omdat ik niet wil dat zijn hele ritme veranderd lag hij om half 8 weer in bed, sliep gelijk!

Dit heeft hij nu dus al ruim 10 dagen. Eerst dachten we dat het naweeën waren van de 14 maanden prik, want daar kunnen ze een week na de tijd ziek van worden. Dus dat klopte ook qua tijd. Nu gooien we het maar op een groeispurt. Maar eigenlijk vind ik dat hij wel heel veel slaapt. Moet ik me zorgen maken om iets? Kan hij toch iets onder de leden hebben? Ondanks dat hij geen koorts heeft, goed eet en drinkt? Meestal denk ik ‘hij heeft het gewoon nodig, is hard aan het groeien’ , maar soms komt er toch een beetje twijfel bij tussendoor. Denk ik niet te makkelijk?

Herkent iemand dit? Deze fase of iets?ze eigen sleeping beauty is hij. Slapen, slapen slapen. En hoe! Hij is de laatste 2 weken maar 4-7 uur wakker per dag. 

8 jaar geleden

Als ik jou was zou ik gewoon even contact maken met de huisarts. Bij mijn dochter ( bijna 20 maanden en al week of 3 erg moe) bleek op dat moment niet echt wat aan de hand, maar moest ik wel na 2 weken als het nog zo zou zijn even bloed laten prikken. Met anderhalve week werd haar vermoeidheid gelukkig minder extreem. De kans is idd groot dat er niets is, maar arts kan net even meekien en zonodig narigheid uitsluiten of vaststellen dmv bloedonderzoek

8 jaar geleden

Hij is nu hoesterig en snotterig geworden, dus we kijken het nog even een paar extra dagen aan. Anders ga ik eind vd week toch even bellen met de ha. :)

8 jaar geleden

Jeetje. Echte sleeping beauty haha. Zou het nog even aankijken. Misschien heeft ie het gewoon nodig en is het volgende week weer heel anders.

8 jaar geleden

Lastig dat ze het je niet kunnen vertellen! Ik heb twee 'slechte slapers' en geen ervaring met wat je beschrijft. De jongste moet nog 14 maanden worden, maar slaapt nu nog maar 1 slaapje op de dag (van 1-4). Ik zou als je het niet vertrouwd gewoon even de huisarts bellen.