Snap
  • Kind
  • peuter
  • slapen
  • babydekbed
  • ledikant
  • slaapzak

Slaapzak of dekbed?

Wat als je peuter haar slaapzak blijft uitdoen?

Mijn jongste dochter is onlangs twee jaar geworden, en dat is echt aan haar te zien. Ze wordt steeds interactiever, maakt steeds langere zinnetjes en wil overal bij betrokken zijn. De kuren zijn er echter niet minder om geworden: tegenwoordig doet ze altijd haar slaapzak uit in bed. Bovendien beginnen haar slaapzakjes stilaan wat klein te worden. Ze is al 91 cm lang (groot voor haar leeftijd) en hoewel haar slaapzak maat 90/110 is zit die toch eerder nipt in de lengte zodra ze wat deftig begint te bewegen (vooral als we haar slaapzak willen aandoen).

Tijdens de hittegolf een goede week geleden hebben we haar eens met een dun lakentje laten slapen i.p.v. met een slaapzak. Ze vond dat erg knus en vraagt nu nog regelmatig om haar “dekentje” (haar woord voor het lakentje) als ze gaat slapen, dus ik vroeg me af of het geen tijd wordt voor een dekbedje in haar ledikant (met het dekbed in het lakentje uiteraard). Ik vraag me alleen af of ze het daar ‘s nachts wel warm genoeg mee zal hebben, want als ze ‘s ochtends wakker wordt is dat lakentje toch gegarandeerd van haar afgegleden en opzijgeduwd. Ik weet dus niet zeker of ze het dekbed wel terug over haar zou leggen als het wegglijdt, al is ze wel handig voor haar leeftijd. Zijn er hier nog ouders die ervaring hebben met het gebruik van een dekbed op deze jonge leeftijd?

Een groot bed vinden we voor haar voorlopig nog geen optie. Bij mijn oudste waren we op deze leeftijd al stilaan overgestapt op een groot bed omdat zij bang was om te gaan slapen als ze niet zelf uit haar bedje kon. Mijn oudste bleef echter braaf in bed liggen als ze moest gaan slapen, terwijl de jongste veel meer de grenzen opzoekt en gegarandeerd ‘s avonds nog 10 keer uit haar bed komt als ze dat zou kunnen. De jongste willen we dus zo lang mogelijk nog in de ledikant laten slapen (waarschijnlijk in de praktijk tot ze ongeveer 3 jaar oud is).

4 jaar geleden

Mijn dochtertje is nu 2 naar en 4 maande. Zij is ook behoorlijk lang (104 cm) . Dus met haar verjaardag stond er een peuterbed met dekbed op haar kamertje. Als ze het koud heeft trekt ze in haar slaap de deken weer op zich. En met die warmte leg ik alleen het dekbedovertrek op.

4 jaar geleden

Hier heeft de slaapzak andersom maar even gewerkt. Bij 1 jaar deed ze de slaapzak open dus andersom aan en nu maakt ze hem grotendeels open maar blijft die wel aan om het bovenlijf. Ze is nu 20 maanden dus lees even mee of er nog tips komen. Denk zelf van de winter ook aan een dun dekentje oid en een lekkere pyjama aan :)

4 jaar geleden

Onze kleine man (2Jaar) maakte ook zijn slaapzak open dus na wat rond zoeken op internet echt een gouden tip gevonden. draai de slaapzak om, zodat de rits aan de achterkant zit. het is even wennen om aan te doen maar hij kan er nu in ieder geval niet meer uit. en hij kan dus nu mooi nog even in een slaapzak en ledikant slapen.

4 jaar geleden

Onze Kids hebben in het ledikant een dekentje gehad en pas in grote bedragen dekbed