Snap
  • Kind
  • post_short

Slaapt jouw kindje nog s`middags?

Een middagslaapje voor een dreumes, peuter of kleuter is vaak echt nodig en bovendien heel gezond. Slaapt jouw kindje nog s `middags?

Het middagslaapje... in mijn omgeving slaapt de ene uk van anderhalf jaar al niet meer s `middags, terwijl de andere kleuter na school echt nog even een uurtje moet gaan slapen. Bij ons deden ze allebei tot bijna 4 jaar nog een middagdutje.

Hoe zit dat bij jullie?

10 jaar geleden

Hier 14 en halve maand oud die slaapt uit tot half 9 en rond 3 valt ze weer in slaap

10 jaar geleden

Mijn kleinste van 1jaar en half slaapt over de middag nog makkelijk 3 uur. Mijn dochtertje van net 3 komt thuis van school om 16 u zet zich in de zetel en valt in slaap.

10 jaar geleden

Mijn zoontje van nu 21 maanden slaapt tussen de middag +/- 2 tot 3 uur. Soms maar een half uurtje. Op de dagen dat hij 2 tot 3 uur slaapt kan hij in de avond wel tot 23.30 heel vrolijk door het huis lopen en als we pech hebben wordt hij dan middag in de nacht nog een keer wakker. Als hij een half uurtje geslapen heeft is het niet veel anders. Behalve dan dat hij hooguit 1 uurtje eerder op bed kan en dan als nog 1x in de nacht wakker wordt.

10 jaar geleden

Onze jongste is net een paar dagen 3 en die gaat nog steeds 's middags naar bed. Is wel wisselend of ze nog slaapt, maar we hebben op haar 3e verjaardag ook afscheid genomen van de speen, dus is en en. Sinds ze de speen kwijt is lijkt het middagdutje wat lastiger te gaan, maar ja, kan ook zomaar weer makkelijker gaan. Soms is ze gewoon de hele tijd wakker, soms valt ze in slaap als ze er eigenlijk uit moet en soms slaapt ze gewoon 2-3 uur. Maar ook als ze niet slaapt rust ze lekker uit en mama ook. Is ook fijn voor als de andere 3 kids weer uit school komen, even oplaadtijd voor mama. Iets doen in huis, of even relaxen. En zolang ze dit nog accepteert (ook al gaat het weleens wat lastiger) gaan we hiermee lekker door.'s Avonds ligt ze er niet zo vroeg in, beetje in het ritme van de andere kids, dus tussen 19.30 - 20.00 uur. En elke ochtend maak ik haar wakker en in het weekend kan ze zo tot 8.30 uur slapen, ook heel fijn.