Snap
  • Kind

Slaapritme van zoonlief

Slaapritme van ons zoontje van 3 jaar erg onregelmatig en erg vermoeiend

Ons zoontje is nu vorige maand 3 jaar geworden. Sinds anderhalve maand slaapt hij in een groot bed. Nu is het echter al een maand zo dat hij smorgens om half 5 5 uur ons wakker maakt. Schone luier en naar bed hij komt gelijk achter ons aan en roept de ander wakker. Veel al geprobeerd zeggen dat als het donker is hij op zijn bed moet blijven. Hem naar bed blijven sturen maar meneer denkt bij wakker worden feestje bouwen. Mijn man komt als hij late dienst heeft pas halverwege de nacht het bed in. Als hij dan op dit tijdstip volledig wakker getimmerd wordt is hij prikkelbaar. Zoonlief rond de middag prikkelbaar omdat hij moe is maar niet in bed wil slapen en dan mag ik er als rechtertje tussen gaan zitten. Ons zoontje valt soms dan in de bank in slaap maar na een half uurtje roepen we hem wakker anders slaapt hij savonds weer niet. Om 5 uur eten we hij doet er meestal tot 6 uur over daarna in bad en bed. Dus 7 uur savonds ligt de kleine onder zeil. Wat kan ik hier aan doen? Ben radeloos heb zelf. Mijn rust ook hard nodig want ben nu ongeveer 11 weken zwanger en heb dinsdag de eerste echo en dan kijken of alles deze keer wel goed is. Dus veel spanning voor mij na de laatste 2 miskramen dus ruzie tussen mijn 2 mannen kan ik er eigenlijk niet bij hebben.

8 jaar geleden

Wat een lastige situatie zo. Ik mag dan van geluk spreken dat het 6 uur of soms half 6 is en geen 5 uur. Ik heb een idee voor die luier, minst hij 'snachts nog in zijn luier plast en niet als hij net wakker is. Kan je man hem niet 's nachts als hij net thuis is een luier wissel doen of word jullie kleine man dan wakker? Hier heeft het geen zin omdat onze zoon 's morgens pas klast als hij net wakker is. Heel af en toe is zijn luier laat in de avond een klein beetje vol. Heel veel sterkte en ik hoop dat er tussen de reacties een tip komt die bruikbaar is.

8 jaar geleden

Heb hier ook al geprobeerd hem de tablet te geven heel soms gaat het goed maar meestal is hij een stuiterbal en hem rustig en stil op bed leggen.. dat wil hij echt niet. 1 voordeel is er wel de lichten staan overal wel aan dus heb dan geen last van mijn nachtblindheid

8 jaar geleden

Tsja, wij zijn nog niet in dit stadium beland, maar denk wel dat het belangrijk is om hier toch niet gestresst van proberen te raken en geduld te hebben. Kinderen voelen spanning aan en dat kan het probleem dus alleen maar verergeren... Succes met het doorbreken van het patroon en hopelijk inderdaad goed nieuws bij de volgende echo!

8 jaar geleden

Dat is zeker pittig zo. Wat hier werkte was hele strakke tijden aanhouden. smiddags een uurtje slapen, of in bed blijven met een boekje die hij dan zelf mag lezen. Je hebt ook zo'n Nijntje trainingswekker misschien vind hij dat leuk. Slapen op de bank zou ik sowieso geen optie vinden maar dat is mijn mening. En ja man tja heel lullig voor hem maar hij is hier de volwassene en zal er mee moeten dealen en zijn humeur in de hand moeten houden. Ik werk ook onregelmatig en het is onzin om daar de schuld aan te geven van zijn humeur