{{ message.message }}
{{ button.text }}

Slaapprobleem! Angst, bij mama willen zijn of Uittesten

Er zijn genoeg ouders die er mee te maken hebben (gehad) het niet willen slapen van je kind.

Afbeelding blog 'Slaapprobleem! Angst, bij mama willen zijn of Uittesten'

Zo'n 10 jaar geleden toen we nog niet aan kinderen dachten, hoorde je weleens om je heen van ouders die kinderen bij hun in bed lieten slapen. Nou dat zou ik zelf nooit doen, dat wil je toch niet (dacht ik toen)

Bij Amy ging het slapen wel goed tot ze 3,5 jaar was ongeveer. Toen werd ze s 'nachts wakker en deze mama legde haar in het begin altijd netjes terug, maar de winter kwam in aantocht de nachten werden kouder. Dus maar tegen Amy gezegd dat als ze in de nacht wakker zou worden ze maar naast mama moest gaan liggen, zodat ik ook gewoon door kan slapen. Nu zijn we een jaar verder en het nachtelijke wakker worden is inmiddels verschoven naar zo'n 6 uur in de ochtend en dan komt ze naast me liggen.

Bij Ashley gaat het helaas wat anders. Sinds ze 3 is zijn we aan het uitvogelen wat het probleem nou is. Het begon met dat ze het te donker vond, dus de gordijnen een stukje open gelaten. Dit ging eventjes goed, totdat ze dat op gegeven moment niet meer goed vond en er een lichtje bij aan moest. Ok prima lichtje aangelaten dit ging ook even goed. Nu sinds 2 weken is het zo'n drama waarbij ik van alles al heb geprobeerd en niet weet wat nu de echte reden is. Ze zegt bang te zijn voor het donker, maar ook terwijl alles licht is zegt  ze dat.

We hebben inmiddels geprobeerd:

- troosten

- licht aan

- gordijnen open

- overloop licht aan en deur open

- op de grond met matras

- er even naast liggen

- omkopen, beloven dat ze een beloning krijgt als ze op haar eigen bed slaapt

- en bij papa en mama op bed in slaap laten komen en overleggen

Nu dit laatste niet meer werkt heb ik gister met pijn in mijn hart het "negeren en terugleggen" geprobeerd. Gisteravond werd ze wakker tijdens het overleggen, want ze slaapt ook nog eens heel licht. Ben een uur bezig geweest met negeren en terugleggen en wat ging ze te keer, maar ze heeft wel op haar eigen bed geslapen! Nu heb ik een beloningskaart voor haar gemaakt en mag ze vandaag een sticker plakken, want dit is een hele stap...

Iemand met dezelfde ervaring? Die dat graag wil delen? Doe ik hier goed aan wat ik nu doe? Is dit echt de testfase van Ashley? Hoop dat iemand me mijn zijn/haar ervaring aangeeft dat ik het inderdaad goed doe.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je