{{ message.message }}
{{ button.text }}

Slaapje, slaapje, overdag...

WAAROM WIL JE NIET SLAPEN ALS JE TOCH ZO MOE BENT? KOM OP NOU! SLAAP! SLAAP!

Afbeelding blog 'Slaapje, slaapje, overdag...' Achtergrond blur afbeelding

Heerlijk, zo’n gat in de gat wanneer Baby met al zijn veertien maanden zijn ledikantje in kruipt, zich warm in zijn slaapzakje nestelt, zijn kleine armpjes om zijn favoriete knuffel heenvouwt, en een paar uur snurkt zodat Mama even bij kan komen van het rondrennen en, nou ja, weer wat krachten kan sparen voor de namiddag, het eten, en het weer met man en macht in bed krijgen van de kleine vent.

Na alle ellende van de zwangerschap, bevalling, kraamtijd en de ontelbaar veel zware aardbeving-achtige momenten tijdens het eerste jaar Mit Kind, zoek ik dagelijks mijn bed op voor een welverdiend tukje.

Maar wat nu wanneer Baby weigert te slapen? Hij is nu al vijf kwartier een groot feest aan het bouwen in zijn bed. Hij drumt, hij hamert, hij kletst en hij rammelt. Het zou mij niets verbazen als hij veertig onzichtbare vriendjes heeft uitgenodigd, en nu gezellig zakdoekje-leggen speelt. Was hij moe, voordat ik hem erin legde? Ja. Wrijven, gapen, poetsen, krijsen. Had hij voldoende gegeten en gedronken? Check. Schone luier? Check. Spenen vollop in bedje aanwezig? Check. Dit soort momenten vind ik erg lastig. Hij moet toch een keer in slaap vallen. Vindt hij mij gemeen omdat hij “in het donker” opgesloten zit in zijn box-achtige slaapvertrek? Vergeet die middagplanning maar; ik zou met vriendin en onze baby’s naar zo’n heerlijk bacterie-rijk indoor-play-thing gaan. Alleen is het nu al bijna twee uur en slaapt mijn vermoeide smurf nog steeds niet. Gister had ik ook zoiets. Toen lag ik uitgeteld onder mijn dekbed, en voelde schuld-scheuten van mijn hart naar mijn maag reizen, en weer terug omhoog, want… moest ik nu volhouden, of hem uit zijn bedje halen? UIteindelijk is hij toen toch in slaap gevallen. En dat hoop ik voor vandaag ook.

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je