{{ message.message }}
{{ button.text }}

sinterklazenintocht

3.5 en nu al twijfels over de sint

Afbeelding blog 'sinterklazenintocht'

Net als veel andere kinderen zijn wij gister naar de intocht van Sinterklaas geweest. Ik woon aan het water en zo'n 800 meter verderop. Vorig jaar een uur in de kou gestaa, dus ik dacht als ik 5 minuten voor dat hij aan komt vertrek ben ik ruim op tijd. Ik ben er bijna als ik een stoomboot hoor. Ik kijk naar het water ....en ja hoor daar is hij, de sint op een boot. Wel raar vorig jaar kwam hij van de andere kant. Ik til mijn zoon op en wijs de sint aan. Er komt een grote glimlach op zijn gezicht. We lopen verder naar de intocht. Raar dat ik twee soorten kinderliedjes door elkaar hoor. We komen aan bij de intocht. Ik loop tussen de mensen door naar het water. En ik kijk naar de overkant van het water en zie daar een grote mensenmassa. En dan hoor ik de omroep piet zeggen: ja, help hoe ga ik dit doen?! En daar gaat de boot met de sint, die wij hebben gezien, naar de mensen menigte aan de overkant!! Omroep piet maakt er een verhaal van dat op die boot geen sint zit. Maaardie grote mijter hadden wetoch echt al eerder gezien. Ik zie op het gezicht van mijn zoon een onderzoeken de blik ontstaan. Deze blik blijft tot de pepernoten in zicht komen.

5 minuten later komt onze sint aan. Achter de stoomboot vaart een groot schip met een soort hijskraan met daaraan een bakje met 3 pieten. Deze pieten hadden de boot gemist. De grote boot moet de pieten aan land zetten. Alleen die meneer laat de pieten bijna in het water zakken. Opzich leuk bedacht, behalve dat nu de pepernoten nat zijn geworden. Het was een wat verwarrende sinterklaasintocht. Maar hij heefttoch ookwel genoten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je