{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sinterklaas, wie kent hem niet?

En dan is het tijd om je zoon van 8 jaar te vertellen dat Sinterklaas niet bestaat, maar….Hij gelooft je niet!

Afbeelding blog 'Sinterklaas, wie kent hem niet?'

“Lars, ik moet je even iets vertellen over Sinterklaas.”

“Ja??” klinkt het verwachtingsvol,want laat ik eerlijk zijn: Sinterklaas is nog steeds een waardig, loyaal man in zijn ogen. Je vraagt en je krijgt! Echt simpeler dan bij je moeder of je vader ‘zeuren’, want daar krijg je nóóóóít iets van!

“Nou, het zit zo: je zit nu in groep 5.Daar komt Sinterklaas niet. Jullie gaan lootjes trekken en dan moet je zelf een kadootje kopen voor diegene die je hebt getrokken. En dan moet je ook zelf een surprise maken.”

Lars valt mij in de reden: “Wattan? Heeft Sinterklaas geen geld genoeg meer?”

“Nou… euh…. Sinterklaas bestaat namelijk niet. Dat is gewoon een verklede man. Papa is toch ook al een keer Zwarte Piet (ja, echt zwart!) geweest? En mama is zelfs al een keer Zwarte Piet (ook gewoon ouderwets zwart!) geweest. Dus dat was toch ook nep?”

“Maar wie koopt die kadootjes dan?”

“Ik bijvoorbeeld. Of papa. Of oma.”

“Hè? Maar hoe komt die zak met kadootjes dan op mijn kamer zoals toen? Want jij was beneden en ik was alleen boven!”

“Die had ik daar al neer gezet. Toen ben ik naar beneden gegaan en heb jou gevraagd om even iets van je kamer te halen, zodat je de zak zou zien staan!”

Er verschijnt een glimlachje op zijn gezicht, maar hij blijft ongeloofwaardig naar het verhaal luisteren. Ik zie hem denken…ahha! Daar komt DE vraag waar mama niet omheen kan en waarmeehij bewijst dat ik nu echt aan het liegen ben!

Triomfantelijk stelt hij zijn laatste vraag: “Jaha… jaha… maar… Wie vult dan mijn schoen? Want dan lig jij al op bed!”

“Doe ik ook!”

“HÈ??? HOE dan?”

“Nou, als jullie slapen en ik wil naar bed, stop ik snel een kadootje in jullie schoen, gooi wat pepernoten in het rond en ga dan zelf ook slapen! Hoe denk jij dat die Zwarte Piet anders binnen komt om dat te doen? Ik heb toch de deuren op slot en we hebben geen schoorsteen?”

Hij weet er geen antwoord op. Hij kijkt mij aan, probeert te peilen of hij mij kan betrappen op een zo juist groot gemaakte grap… maar ik kijk serieus terug.

“Dus,… nu weet je een grote-mensen-geheim..en die mag je niet verklappen aan je zusje of anderen. Ook niet in de klas. “

Hij beloofd het. Voor nu. Je weet maar nooit of hij het voor zich kan houden. Of uit interessant-doenerij ‘ik-weet-iets-wat-jij-niet-weet’ of uit boosheid een keer dat hij het even aan zijn zusje of ander kind gaat vertellen…

Ik vind het best jammer dat de kogel door de kerk is. Ik vond het zelf als kind erg jammer dat ik plotseling wist dat de kadootjes door oma of mijn moeder werden gekocht. Het randje van het feestje was er wel een beetje af sinds die tijd!

Anderzijds.. ik heb hem lang genoeg voor de gek gehouden!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je