{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sinterklaas vieren in coronatijd

Afbeelding blog 'Sinterklaas vieren in coronatijd '

Sinterklaas tip!

Sinterklaas is weer in het land. Het feestje waar veel kinderen al maanden naar uitkijken. De kruidnoten liggen al vele maanden in het schap. Naar mijn idee liggen ze elk jaar weer eerder in de winkels. Ondertussen is Sinterklaas al weer bijna een week gelden in Nederland aangekomen. Mijn zoontje van zeven jaar heeft met veel plezier gekeken naar de landelijke intocht, die dit jaar net even anders ging dan vorige jaren. Gelukkig was hij ook dit jaar net zo enthousiast als andere jaren.

Nu Sinterklaas weer in het land is mag hierbij ook het schoentje gezet worden. ’s Avonds wordt er dan uit volle borst meegezongen met sinterklaasliedjes in de hoop dat de volgende dag een cadeautje in zijn schoen is achtergelaten.

Pietjespakket

Dit jaar gaan de lokale intochten anders dan vorige jaren. Zo ook bij ons in het dorp. Ik ben op internet gaan zoeken naar ideeën voor activiteiten die ik met mijn zoontje kon doen. Ik wilde hem toch optimaal kunnen laten genieten van Sinterklaas en alles daar omheen. Ik ben online verschillende dingen tegengekomen, maar er was een activiteit die er voor mij echt uitsprong. Het ging om het pietjespakket van Uitjesbazen. Dit pakketje was gemakkelijk online te bestellen en al lag al binnen drie dagen op mijn deurmat. Aan de verpakking was verder niet te zien dat het iets met Sinterklaas te maken had. Het werd geleverd in een kartonnen envelop. Ideaal dus voor kinderen die erg nieuwsgierig zijn.

Vrijdags heeft mijn zoontje zijn schoen mogen zetten en daar zat zaterdags een brief van de Sint in. In de brief stond een link naar een videoboodschap. Mijn zoontje was natuurlijk al blij dat er iets in zijn schoen zat, maar toen hij de videoboodschap te zien kreeg was hij helemaal door het dolle heen (ik kan hier stiekem ook echt nog van genieten). In de videoboodschap werd door de Sint om hulp gevraagd. Er waren in totaal acht pieten-opdrachten die uitgevoerd moesten worden.

Wij hebben besloten om de pieten-opdrachten niet in een keer allemaal in zijn schoen te stoppen, maar het over een aantal dagen te verdelen. Wij vonden dit een leuke manier van het geven van schoencadeautjes. Het fijne is dat het niet uitmaakt op welke volgorde de opdrachten uitgevoerd worden. Mijn zoontje heeft tot nu toe twee opdrachten uitgevoerd. Hij vond het ontzettend leuk om iets voor de Sint te mogen doen en dat zij hem om hulp hadden gevraagd. Als alle acht de pieten-opdrachten zijn uitgevoerd zullen wij het pietendiploma in zijn schoen stoppen.

Ik vind het jaarlijks weer best een struggle wat voor cadeautjes ik moet halen voor in zijn schoen. Voor ons is het pietjespakket echt een goede oplossing. We hebben nog niet alle opdrachten in zijn schoen gegeven, maar wil deze tip toch even met jullie delen. Niet geheel onbelangrijk. Ik ben ook erg te spreken over de prijs die ze vragen. 

Voor de moeders die met hetzelfde probleem zitten. Ik heb dit pakketje besteld op de website van Uitjesbazen.  


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je