Snap
  • Kind
  • Mama
  • post

Sinterklaas

De sint komt er weer aan. Ik moet er nog niet aan denken. Maar op tv denken ze daar nu al anders over

De sint komt er weer aan. Ik moet er nog niet aan denken. Maar op tv denken ze daar nu al anders over. Ik kan geen boodschappen doen maar de supermarkten zullen vast ook weer vol liggen. Persoonlijk vind ik het een commerciele bende, vooral wanneer ik de reclames voor de club van sinterklaas feesten zie. Gaan daar echt mensen naar toe? Blijkbaar wel. Onze uk is een dus wij kunnen ons nog wel een of twee jaartjes drukken. Ik wordt vaak vreemd aangekeken wanneer ik dit hardop uitdruk. Ja voor de kinderen is het prachtig. En ook wij zullen mee doen. Maar pffff dat opgeklopte gedoe. Familie kijkt er naar uit om gezamenlijk sinterklaas te vieren. No way! Al dat tegen elkaar op geboks. De een gaat over het afgesproken budget heen. De andere telt kleertjes en snoep niet mee. De ander koopt voor iedereen wat extra dingen. Er wordt gekocht om het kopen. Oooo wat heb ik daar een hekel aan. Nuttige dingen prima. Ik ben toch echt van het educatieve speelgoed en niet te veel. Ieder dag ruimen we in de avond het speelgoed op. En zetten we twee of drie dingen klaar voor de volgende dag. Met meer wordt er minder gespeeld. Waarschijnlijk ben ik een van de weinige die er zo over denkt of voelen jullie je in deze tijd ook door de halve wereld onderdruk gezet om mee te doen aan de snoepgoedballade, speelgoedkermis en het is maar ach een keer per jaar tirade. Ondertussen ren je je benen onder de billen vandaan en je hebt moeite om nog geld in je portefeuille te houden? Ik zal vast wel de enige zijn!

10 jaar geleden

Nee,,,,gatsie ouders die van een feest een dreigement maken. Je het groot gelijk! Ik denk dat ik tzt de speelgoedboekjes ook probeer te onderscheppen. En ze pas half november uit de kast haal.

10 jaar geleden

Wij laten Sinterklaas niet ongemerkt voorbij gaan maar ik zal nooit tegen mijn kindjes zeggen dat als ze niet lief zijn ze geen cadeautjes krijgen, of dat Piet dat zou vertellen tegen de Sint. Dat vind ik wat te ver gaan. Het moet gewoon een leuk feest blijven waarbij bij ons een kleinigheidje komt. Maar meer ook niet. Ik schrok er zelf ook wel van dat er eind augustus alweer pepernoten in de winkels lagen. Dat ging me toch wel een beetje te ver. Jammer dat de winkels het niet gewoon bij begin november kunnen houden. De speelgoedboeken vind ik daar in tegen toch wel een uitkomst. Die gaan hier gelijk de kast in voor het geval we een keer inspiratieloos zijn op het gebied van cadeautjes.

10 jaar geleden

Het klopt wat je zegt hoor Anouck. Ik denk dat ik deze motivatie gewoon te vaak om mijn oren gemept hebt gekregen om me ervan te overtuigen dat ik een slechte moeder was om de manier waarop wij sinterklaas vieren.

10 jaar geleden

Kruidnoot mama......foei toch!:)