{{ message.message }}
{{ button.text }}

Shopevent met kids?!

Dat je redelijk last minute besluit om met twee kleine kids met de trein naar Utrecht te gaan. Hoe je daartoe komt en hoe dat beviel.

Afbeelding blog 'Shopevent met kids?!' Achtergrond blur afbeelding

In mijn eerder blog heb ik al geschreven over waarom ik Polarn O. Pyret (PO.P) zo’n leuk merk vind en dat ik op uitnodiging een event in de Utrechtse winkel mocht bezoeken. Nadat ik de uitnodiging via Mamaplaats kreeg, heb ik even getwijfeld of ik wel zou gaan. Niet omdat ik geen zin of tijd had -woensdag is mijn vrije dag- maar omdat het leven zich weer even van zijn donkere kant liet zien. De oma van mijn man lag op sterven, en kan je dan wel naar iets leuks gaan? Daarbij, ik moest twee kinderen meenemen omdat er geen oppas zou zijn, zou dat wel kunnen? Manlief was de support zelve, hij moedigde me aan te gaan, wetend dat het een gekke week zou worden en dat de kids niet beter worden van een halve dag het ritme omgooien. En weet je, het was echt een supergoeie keuze!

Na een lange (trein)reis, met een poepluier waar je u tegen zegt, kwamen we aan op Utrecht CS. Het was fijn om te weten dat de winkel zo dicht bij het station ligt. Ik hou van winkels die goed bereikbaar zijn en PO.P is er zeker één van! Station om de hoek, voldoende parkeergarages in de omgeving en als je uitgeshopt bent lekker even neerploffen voor een koffietje bij één van de cafeetjes in de buurt. Helemaal mijn idee van een dagje rustig shoppen –minus de kids die vandaag mee waren dan…-.

De entree met ballonnen en een rode loper was voor een ballonminnende peuter de perfecte binnenkomer! En daar hield het niet bij op. Peutertjelief kon zich helemaal uitleven op een treinbaan, kleurplaten, stickers, en een loopfiets/motor/auto met een supercool design. Dat laatste hadden ze in de winkel ook door, want er zat een alarm op de loopfiets. En geloof me, dochterlief en andere aanwezige kindjes hebben het alarm regelmatig af laten gaan. Ik neem het ze niet kwalijk, ik zou zo’n leuke fiets ook mee willen nemen!

De mama’s werden verwend met bubbels en de kindjes kregen een pinguïn in PO.P kleuren om van te snoepen. Heerlijk, chocola en plakspul over het gezicht en in de handen van een kleine peuter. In een winkel met allemaal mooie, nieuwe, schone kleren. Rustig bubbels drinken was er voor mij niet bij. Na een peuter gevangen en gepoetst te hebben was er een baby (die was ook nog mee) die luidkeels liet weten dat hij NIET, ik herhaal NIET, ging slapen in de wandelwagen. Ook daar was een oplossing voor in de vorm van de mamaspeen. Baby in de draagzak, kind aan de borst en wachten tot hij in slaap viel. Wat uiteraard langer duurde dan gedacht, muziek, een mama die een grote zus in toom probeerde te houden en de o zo interessante winkel maakte het in slaap vallen de laatste prioriteit op zijn lijstje.

Maar mama wint altijd, als de kleine slaapt en mama hier en daar wat van de info heeft opgepikt en de schattige kids die de kleding showen bewonderd heeft, mag het echte werk beginnen. Kleding bekijken en uitzoeken. De kleinste ligt dan wel in de wagen te slapen, nu heeft een peuter bedacht dat ze het liefst zo veel mogelijk buiten zicht van mama blijft zodat die zich constant afvraagt waar ze nu weer is. Tussen het vragen stellen en heel selectief kleding kijken door ben ik vooral bezig met op te letten of ik de oudste nog ergens zie. Relaxt winkelen is er zeker niet bij! Toch gingen we uiteindelijk goed geslaagd weer op weg. Dochterlief had de dingen die we gekozen hadden mogen ‘betalen’, zoonlief had toch zeker een half uur geslapen en mama had een enorme horde overwonnen; zij had een event bezocht met twee kleine kinderen.

Alleen nog even terug met de trein, met wederom een stinkende poepluier –sorry medereizigers, ik zal vragen of ze de volgende keer beter timet-, een tram, een wandelingetje en we zijn weer thuis. Moe, uitgelaten (dochterlief) en vooral voldaan (ikzelf). Het is me gelukt! Hoewel mijn lijf echt wel klaar was met de dag, had ik van alles wat ik gedaan en meegemaakt had deze dag een enorme kick gekregen. Waar ik eerst allerlei onmogelijkheden zag –kinderen mee, drukte, geen slaapjes, ogen voor en achter nodig hebben, en minder oppikken dan ik zou willen- had ik de mogelijkheden ontdekt –hervonden vrijheid, uitdaging en het ontdekken van iets nieuws-. Dit moeten we vaker doen! 

Welke horde heb jij recent overwonnen en hoe pakte dat voor jou uit? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je