{{ message.message }}
{{ button.text }}

Shantala Kindermassage

De Shantala kindermassage is de meest veelzijdige kindermassage welke er bestaat en is volledig afgestemd op kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Afbeelding blog 'Shantala Kindermassage' Achtergrond blur afbeelding

Shantala kindermassage individuele behandeling met olie:

De Shantala kindermassage met olie is de meest veelzijdige kindermassage welke er bestaat en is volledig afgestemd op kinderen van 4 t/m 12 jaar. Bij de Shantale kindermassage is het heel belangrijk om een kind een goed afgestemde massage te geven, waarbij het gaat om een zachte ontspannen aanraking. De massage zorgt ervoor dat de kinderen zich veilig en geaccepteerd voelen. Studies wijzen uit dat wanneer kinderen regelmatig gemasseerd worden intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn het kan ook een positief effect hebben op kinderen met ADHD ,ADD en autisme aanverwante stoornissen. Er wordt vaak ondervonden dat kinderen moeilijk contact met andere kinderen kunnen maken wat zich uit in pestgedrag, vermindering van concentratie en hyperactiviteit. Kindermassage levert een positieve bijdrage om dit te verbeteren. De kindermassage wordt gegeven op een massagetafel met olie. Het kind krijgt dan helemaal alleen alle aandacht, altijd in aanwezigheid van de ouder. Je ziet vaak dat de onrust bij het kind toeneemt door de vele prikkels die niet goed verwerkt zijn. Ook wordt er op sociaal, emotioneel en cognitief gebied veel van de kinderen verwacht, waardoor de druk soms groter wordt dan het kind aankan. De massage kan een bijdrage leveren aan de totale ontspanning. In dit leven moeten we ook leren nee te kunnen zeggen. Dit leren we o.a. door onze huid onze fysieke grens, het helpt aan de ene kant een beeld te krijgen wie ze zelf zijn en hoe je jezelf ziet ten opzichte van de buitenwereld. Aan de andere kant ervaar je dat je geliefd bent en word je bevestigd in wie je bent.

Kindermassage voor welke kinderen:

 • Alle kinderen
 • Drukke kinderen
 • Stille kinderen
 • Vermoeidheidsklachten
 • Buik en hoofdpijn
 • Kinderen met concentratieproblemen
 • Onzekere faal angstige kinderen
 • Kinderen die snel boos zijn
 • Verdrietige kinderen
 • Obstipatie klachten
 • Bedplassen
 • Lage weerstand
 • Slecht slapen
Bij kinderen zien je al heel snel resultaat wat Shantala kindermassage voor ze doet. één van de ouders is er altijd bij en geef ik ook een paar massage grepen mee om ook thuis toe te kunnen passen. Ook werk ik met voelspelletjes om kinderen te laten wennen en zich bewust te worden van wat ze voelen en hoe het voelt. Zo leren ze ook over wat ze voelen te benoemen. Ik kan er nog uren over door schrijven maar dat komt in mijn volgende blog wel weer aanbod want ook kan Kindermassage op scholen, bso's worden gegeven op een hele andere manier en door de kleding heen aan elkaar. Meer hier over in mijn volgende blog. Groetjes Jose p.s Ik ben heel benieuwd naar ervarings verhalen van ouders en hun kinderen die al bekend zijn met kindermassage

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je