{{ message.message }}
{{ button.text }}

Schoonmoeders, in alle soorten en maten

Schoonmoeders, bijna iedereen heeft ermee te maken en het is eigenlijk een kwestie van geluk met welk soort je te maken krijgt.

Afbeelding blog 'Schoonmoeders, in alle soorten en maten' Achtergrond blur afbeelding
Schoonmoeders, bijna iedereen heeft ermee te maken en het is eigenlijk een kwestie van geluk met welk soort je te maken krijgt. Je vind ze in alle kleuren, vormen en maten. Helaas is het niet mogelijk om, bij enige vorm van teleurstelling, ze terug te brengen, je krijgt er immers geen kassabon bij.. Mijn schoonmoeder is er een die onder de categorie dominant valt. Begrijp me niet verkeerd, ze is een aardige vrouw met het hart op de juiste plek. Toch heeft dit exemplaar een andere kant. Ze wordt namelijk onuitstaanbaar wanneer ze haar zin niet krijgt. Wanneer iets niet volgens haar denkwijze gaat dan doet ze me het meeste denken aan mijn nichtje van 2,5 jaar. Je denkt nu vast dat ik overdrijf maar niks is minder waar, net zoals mijn nichtje begint ze dan te schreeuwen, te huilen en begint zelfs te stampvoeten. Mijn nichtje wordt dan altijd in de hoek gezet, zou dit ook helpen bij schoonmoeders? Ik was net een jaar met haar zoon samen toen we erachter kwamen dat we zwanger waren. We wisten beiden dat we zo snel mogelijk een woning samen zouden moeten zoeken. Zijn moeder kwam meteen met het idee dat ik maar bij hun moest intrekken want we zouden toch geen woning kunnen vinden volgens haar. Vanaf dat moment werd me duidelijk dat ik met een heel ander exemplaar van doen had dat ik in eerste instantie had gedacht. Ik stond gelukkig al bijna twee jaar ingeschreven bij verschillende woningbouwverenigingen dus de kans was groot dat we voor de geboorte een woning zouden vinden. Wij wilden geen tweedehands spullen en kregen een nieuwe kinderwagen van mijn ouders, zij vond dat belachelijk want ze kon volgens eigen zeggen een bijna splinternieuwe kinderwagen krijgen voor €50,-. We hebben gezegd dat we het heel lief vonden maar dat het echt niet nodig was want we kregen er tenslotte al een. We hebben daarnaast ook netjes aangegeven dat we niks tegen tweedehands spullen hebben, maar dat we het zelf willen uitzoeken. Iedereen dacht dat het daarmee gedaan zou zijn maar nog geen dag later stond er een zesdehandskinderwagen bij haar thuis. Toen haar werd gezegd dat het kind er niet in zou komen kreeg ze een “fitje” (lees: schreeuwen, huilen etc). Even voor de duidelijkheid: Tweedehands voor mijn schoonmoeder betekend alles op het huis aanhalen wat er maar gevonden kan worden. Kleren van 25 jaar geleden die bijna uit zichzelf weglopen vindt zij nog best draagbaar. Spullen die jaren op zolder hebben gelegen, maar nog nooit zijn gedragen ziet zij als nieuw terwijl het al helemaal geel is uitgeslagen. Gelukkig vonden mijn vriend en ik al snel een mooi, ruim appartement die we konden huren. Het appartement was in goede staat en we hoefden alleen het behang te vernieuwen. Mijn ouders en schoonouders zagen elkaar toen voor de tweede keer. Mijn schoonmoeder ging toen mijn moeder vertellen dat zij meer recht had om op te passen op ons kind. Zij had tenslotte al jarenlange ervaring met oppassen en het was allemaal zo makkelijk voor haar. Zij wilde wel even regelen wie en wanneer er iemand ging klussen zonder met ons te overleggen. Toen ze werd tegen gehouden in haar plannen kreeg ze weer een “fitje”. Zij had tenslotte een emmer en een trapladder gekocht dus zij mocht dat wel bepalen.. Mijn schoonouders hebben de kinderkamer voor ons gekocht, waar we ze ook zeer dankbaar voor zijn. Ik probeer absoluut niet tussen haar en haar zoon te komen, maar wij vormen nu een gezin en ik vind haar een kinderachtige vrouw die in oude tijden is blijven hangen. Ik wil absoluut niet dat zij op ons kind gaat passen, ik vertrouw haar niet want ze zegt ook vaker dat ze de regels van tegenwoordig zo belachelijk vindt want vroeger dit en vroeger dat. Ze is niet betrouwbaar en drukt gewoon haar eigen zin door. Ik ben bang voor mijn eigen reactie op het moment dat onze dochter geboren wordt en ze gaat zich weer met bemoeien met van alles. Gelukkig vormen mijn vriend en ik een goed team en ziet hij ook hoe zijn moeder is. Laatst heeft hij haar nog de mond gesnoerd toen zij wilde bepalen waar de box kwam te staan. Even voor de duidelijkheid, ik denk niet dat ze een slecht mens is! Ze is een goede vrouw, maar ze moet haar mening niet opdringen. Heeft iemand tips?  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je