{{ message.message }}
{{ button.text }}

Schoolkeuze...

Keuze voor de juiste school, lastig!

Afbeelding blog 'Schoolkeuze...'

Het begon hier al in de buik... welke school en waarom moeten we kiezen voor onze aankomende baby? We wonen in de stad en de wachtlijsten hier in de buurt voor de 'betere' scholen zijn lang! Ik kreeg van iedereen te horen dat het raadzaam is om 'op tijd' in te schrijven bij de school van je keuze. Maar ja, wat is op tijd?!

Dus met 6 maanden kreeg ik al te horen dat ik nu echt wel moest opschieten. Dus rond gaan kijken en ingeschreven bij een goede school, echt bij ons om de hoek. Omdat mijn vriend en ik allebei in deze wijk opgegroeid zijn, kennen we alle scholen in de buurt wel goed en weten we wat voor kinderen er een beetje op de scholen zitten, dus we zaten al aardig op 1 lijn.

Alleen... de school van onze keuze heeft sinds vorig jaar geen peuterspeelzaal meer in het gebouw, dus heb ik mijn zoontje op een andere peuterspeelzaal in een andere school (ook om de hoek bij ons) ingeschreven. Hier gaat hij sinds kort naar toe. En ik moet zeggen dat ik de sfeer hier echt leuk vindt! De school van onze keuze heeft; goede resultaten, over het algemeen kinderen van hoger opgeleide ouders en een goede sfeer. Maar we redelijk prestatiegericht, maar de resultaten van deze school zijn ook erg goed. Iets wat wij uiteraard ook belangrijk vinden. Daarnaast voelt het ook gewoon goed aan hier! De school heeft een lange wachtlijst, maar omdat ik er vroeg bij was heeft ons zoontje gegarandeerd een plek als hij 4 jaar wordt.

Maar de school waar ons zoontje naar de psz gaat is ook ontzettend gezellig en misschien komt het omdat ik hier nu vaak kom, maar het voelt vertrouwt dus. Deze school heeft in tegenstelling tot de andere school geen wachtlijsten, heeft echt veel minder betere resultaten en er zitten ook wel veel kinderen op die moeite met de taal hebben en moeilijker leren. Desalniettemin, ook echt geen slechte school, maar was niet onze eerste keuze.

En nu twijfel ik toch soms wel, want waar ga je nou het meeste op af? We vinden het beide wel belangrijk om hem te proberen een goede start te geven (je weet het nooit, misschien leert hij later wel heel moeilijk, niet dat dat voor ons zou uitmaken uiteraard!). Ik vind het zo lastig om de juiste keuze te maken!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je