{{ message.message }}
{{ button.text }}

School in 2021

Thuisonderwijs 2.0

Afbeelding blog 'School in 2021'

En net zoals zovelen, zitten we weer thuis. Of ‘we’, deze blog gaat over onze kinderen. 

Want laten we vooropstellen: ook de coronacrisis is voor hen verschrikkelijk. Er wordt veel gesproken over hoe erg het is voor de volwassenen, voor de ouders etc. etc. Maar laten we onze kleine ukkies even niet vergeten. Eerst in maart: plotsklaps was alles anders. Van de een op de andere dag mochten ze niet meer naar school, niet meer naar opa en oma, niet meer sporten, niet meer naar zwemles. Daarna mocht beetje bij beetje weer wat meer. Om vervolgens nu weer thuis te zitten. 

Mijn oudste zit in de kleuterklas. Hij was net 3 weken begonnen op school, toen de eerste lockdown begon. En inmiddels zitten we weer thuis. En weet je. Hij zit in groep 1. Hij komt prima mee. Doet met plezier de opdrachten thuis. Dus ik maak me niet zo druk om hem. Ik heb overigens nu ook de tijd om alle opdrachten samen met hem te maken, waar ik in de eerste lockdown ook moest werken. Maar ik weet dat veel ouders wel moeten werken, niet alle tijd daarvoor  hebben, of misschien niet kunnen en/of willen.

En, weet je. Die opdrachten maken, dat lukt prima (hier in ieder geval). Maar het sociale aspect: het spelen met andere kinderen, het samenwerken, het elkaar helpen. Dat lukt hier thuis niet hoor. Hoe wel, ze helpen heus wel eens en helpen elkaar, maar het is toch anders dan een groepsdynamiek in een klas.  

Ik maak me zorgen over de kinderen die door deze lockdown wel een achterstand oplopen. Ik maak me zorgen om de kinderen die in een onveilige situatie zitten. Eigenlijk: ik maak me zorgen om de nevenschade (in zijn algemeenheid) die deze lockdown met zich mee brengt. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je