{{ message.message }}
{{ button.text }}

Scheel in 3 dagen!

Wanneer je kind scheel word

Afbeelding blog 'Scheel in 3 dagen!' Achtergrond blur afbeelding

Het begon in September. Het viel me op dat onze dochter Nora van 1 jaar en 10 maanden oud een beetje loensde. Ik vroeg aan mijn  man of het hem ook opviel, maar die zei niks te zien. De volgende dag zag ik het weer. Ik zei al tegen mijn man je ga maar met haar langs de huisarts, want ik zie het wel en had er voor de zekerheid een foto van gemaakt zodat hij het kon laten zien aan hem. Mocht ik niet serieus genomen worden. Ik heb zelf vroeger een lui oog gehad en bril op vroege leeftijd, vandaar wist ik waar ik op moest letten.

Dag drie was het niet meer te missen, nu zag mijn man het ook, Nora was zeker wel scheel. De huisarts heeft ons door gestuurd naar een oogarts. Aldaar kreeg ze een oogonderzoek en ja hoor Nora bleek +5 te hebben. Ze kreeg dan nog een correctie van 1,25, omdat ze vloeistof in d'r oogje had gekregen en omdat ze nog zo klein is. 

Kortom Nora moest een bril. Ze willen eerst kijken of haar oog met een bril wellicht recht trekt en anders moet haar oogje wellicht nog worden afgeplakt. 

Het was een behoorlijke beproeving om haar die bril op te laten houden. Ze is nog zo jong en snapt het nog niet. Gelukkig gaat het steeds beter. Wel heeft ze al krassen op haar bril, want echt zuinig ermee omgaan dat kan ze nog niet. 

Ik was best geschrokken in September en maak(te) me best zorgen. Ik heb zelf vroeger een bril gehad en ook al liet ik me niet uit het veld slaan er werden toch opmerkingen gemaakt, het doet wat met je. 

Lief meisje, het komt wel goed, gelukkig zijn we er snel bij!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je