Snap
  • Kind

Samen spelen?

Vanaf de jongste enigszins kon spelen, heb ik onze meiden op het hart gedrukt om SAMEN te spelen (en te delen... hihi...). Op af en toe een ruzietje hier en daar na, was dat verder geen enkel probleem.

Vanaf de jongste enigszins kon spelen, heb ik onze meiden op het hart gedrukt om SAMEN te spelen (en te delen... hihi...). Op af en toe een ruzietje hier en daar na, was dat verder geen enkel probleem.

Nu twijfel ik de laatste tijd af en toe aan deze stelling. Het zit namelijk zo: de oudste is 6, de jongste wordt over 2 maandjes 4, waardoor de oudste regelmatig speelafspraken heeft (op de een of andere manier meestal bij ons thuis). Op zich prima, maar ik merk de laatste tijd dat het niet altijd even goed gaat als hier kindjes komen spelen. 3 is natuurlijk ook niet zo`n handig getal, maar ik wil ook niet dat mijn oudste iedere keer 2 of meer kindjes uitnodigt. (Toch is het iets dat overigens voorheen wel regelmatig gebeurde, maar waar ik de rem enigszins op gezet heb, omdat de jongste ook bijna naar school gaat en ik anders straks wel heel veel kinderen hier in huis heb en daar heb ik niet altijd behoefte aan...)

Mijn dilemma is als volgt: de jongste wil heel graag mee spelen en de oudste vindt dat meestal ook alleen maar leuk, maar sommige vriendinnetjes die hier komen, willen dus niet met 'het kleine zusje' spelen. Het resultaat: een huilende 3 jarige en twee kibbelende vriendinnetjes, omdat mijn oudste meestal voor haar zusje op komt. Wat moet ik hier mee??? Tegen mijn jongste zeggen dat ze niet mee mag doen en dat mama met haar gaat spelen (is ze het niet mee eens, maar zal ze toch moeten leren misschien)? of juist tegen die vriendinnetjes zeggen dat ze allemaal samen moeten spelen?

Gelukkig komen er ook een paar vriendinnetjes met een jonger broertje/zusje die het wel prima vinden om met zijn 3tjes te spelen, maar het blijft lastig. Ik denk dat de jongste gewoon toe is aan haar eigen vriendinnetjes, dus wie weet lost dit probleem zich vanzelf wel op als zij naar school gaat?

11 jaar geleden

Heb je Mamaplaats nog gemaild om ook artikelen te gaan schrijven als thuiswerkmoeder? Ben nieuwsgierig...hi,hi..

11 jaar geleden

Ja, dat lijkt me misschien ook wel het beste! Thanks.

11 jaar geleden

Ik denk dat je het een beetje pervriendinnetje moet bekijken. als de oudste een vriendje mee heeft te spelen die het niet leuk vind om met het jongere zusje ook te spelen, dan moet je ze die ruimte kunnen geven. ze komt immers voor de oudste en niet voor de jongste hoe sneu dit ook is. En met de vriendjes waar ze wel mee mag spelen lekker laten gaan. Dit dilemma was hier ook vaak aan de orde bij de oudste twee en sinds ik die regel heb ingevoerd is het goed gegaan. Tegenslagen en teleurstellingen horen nu eenmaal bij het leven.

11 jaar geleden

Denk dat jezelf het antwoord al geeft, maar dan een combinatie? Ik zou denk ik met de drie meiden afspreken dat de jongste nu eerst even niet meespeelt (en idd andere activiteit voor bedenken) en dan na kwartiertje ofzo wel even mee mag spelen. Weet niet of het in de praktijk werkt, ben daarin geen ervaringsdeskundige maar zo zou ik het proberen. straks als ze eigen vriendinnetjes heeft loopt dat wel los maar daar heb je nu niets aan. Wel superlief van de oudere zus dat ze zo opkomt!