{{ message.message }}
{{ button.text }}

Samen spelen?

Vanaf de jongste enigszins kon spelen, heb ik onze meiden op het hart gedrukt om SAMEN te spelen (en te delen... hihi...). Op af en toe een ruzietje hier en daar na, was dat verder geen enkel probleem.

Afbeelding blog 'Samen spelen?' Achtergrond blur afbeelding
Vanaf de jongste enigszins kon spelen, heb ik onze meiden op het hart gedrukt om SAMEN te spelen (en te delen... hihi...). Op af en toe een ruzietje hier en daar na, was dat verder geen enkel probleem. Nu twijfel ik de laatste tijd af en toe aan deze stelling. Het zit namelijk zo: de oudste is 6, de jongste wordt over 2 maandjes 4, waardoor de oudste regelmatig speelafspraken heeft (op de een of andere manier meestal bij ons thuis). Op zich prima, maar ik merk de laatste tijd dat het niet altijd even goed gaat als hier kindjes komen spelen. 3 is natuurlijk ook niet zo`n handig getal, maar ik wil ook niet dat mijn oudste iedere keer 2 of meer kindjes uitnodigt. (Toch is het iets dat overigens voorheen wel regelmatig gebeurde, maar waar ik de rem enigszins op gezet heb, omdat de jongste ook bijna naar school gaat en ik anders straks wel heel veel kinderen hier in huis heb en daar heb ik niet altijd behoefte aan...) Mijn dilemma is als volgt: de jongste wil heel graag mee spelen en de oudste vindt dat meestal ook alleen maar leuk, maar sommige vriendinnetjes die hier komen, willen dus niet met 'het kleine zusje' spelen. Het resultaat: een huilende 3 jarige en twee kibbelende vriendinnetjes, omdat mijn oudste meestal voor haar zusje op komt. Wat moet ik hier mee??? Tegen mijn jongste zeggen dat ze niet mee mag doen en dat mama met haar gaat spelen (is ze het niet mee eens, maar zal ze toch moeten leren misschien)? of juist tegen die vriendinnetjes zeggen dat ze allemaal samen moeten spelen? Gelukkig komen er ook een paar vriendinnetjes met een jonger broertje/zusje die het wel prima vinden om met zijn 3tjes te spelen, maar het blijft lastig. Ik denk dat de jongste gewoon toe is aan haar eigen vriendinnetjes, dus wie weet lost dit probleem zich vanzelf wel op als zij naar school gaat?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je