Snap
  • Kind
  • post_short

Ruziende kinderen;hoe los jij het op?

Mijn meiden zijn stapelgek op elkaar, maar ze kunnen ook vreselijke ruzie maken. Nu het vakantie is, is het nog veel erger. Hoe los jij zoiets op?

Mijn meiden zijn stapelgek op elkaar en komen als het nodig is voor elkaar op als twee tijgertjes. Toch maken ze veel ruzie. Natuurlijk hoort dat er bij, maar de laatste weken is het wel heel erg. In principe vind ik dat ze ( 4 en 6 jaar ) het best zelf kunnen oplossen, maar de laatste tijd gaat het er best 'hard' aan toe. ( duwen, slaan etc ) Continu straffen is ook erg vermoeiend.

Hoe los jij zoiets op?

10 jaar geleden

Hier 2 jongens van 4 en 7 en ook nogal vaak oorlog! Heeft ook te maken met de adhd en pdd-nos van de jongste, maar ook wel gewoon normaal gedrag. Ik probeer ze ook regelmatig alleen te laten spelen: dus de oudste in zijn eigen kamer en de jongste benden, of de oudste binnen en de jongste buiten, enz enz. Als ze dat hebben gedaan, kunnen ze daarna meestal weer veel beter door 1 deur met elkaar. En zo af en toe, vooral nu de oudste vaak bloedchagrijnig is door slaapgebrek (door de warmte) gaat de tv gewoon wat vaker aan.

10 jaar geleden

Ik kan je helaas niet helpen met een oplossing, bij ons ook steeds en die zijn pas 2 en 4... Maar inderdaad consequent politieagentje spelen dus. Jammer hoor!

10 jaar geleden

Dankje :D Heeft Marcel gemaakt toen we in de trein zaten :D

10 jaar geleden

Superleuke foto trouwens!