Snap
  • Kind
  • post

Rust en regelmaat

Terug naar school!

Routine!! Regelmaat!! Het is er weer, joepie!!

De zomervakantie is voorbij, vorige week zijn de jongens weer gestart op school en dat betekent dat de regelmaat ook weer terug is. Noem het sleur, noem het saai, maar ik ben helemaal happy!

Mijn doordeweekse dagen zien er nu meestal ongeveer zo uit:

6:30 opstaan, wassen, tanden poetsen, kinderen hetzelfde verhaal en naar beneden, ontbijt en eten en drinken voor school klaarmaken, ontbijten en dan schoenen aan en tas inpakken om naar school te gaan.8:00 naar school, vanwege de afstand ben ik rond 8:45 pas weer thuis.8:45 tijd voor mezelf, meestal gevuld met schrijven en facebooken, of het huishouden.11:30 overblijf, ik ben overblijfmoeder bij mijn oudste op school, heel gezellig!13:00 weer thuis, dus tijd voor schrijven en/of huishouden.15:00 kinderen ophalen, daarna met ze spelen, of samen koken, of nog even wat voor mezelf doen terwijl zij een filmpje kijken.18:15 eten en daarna de kinderen naar boven.19:30 tijd voor onszelf, meestal doen we dan een spelletje of we kijken een film.

Hier en daar zijn er wel variaties op dit schema, zoals op woensdag, omdat ik dan geen overblijf heb en mijn buurvrouw help met het huishouden, maar verder is redelijk hoe het gaat doordeweeks. En ik vind het HEERLIJK!

Ik heb, wat dat betreft, een tic: doe mij maar voorspelbaar en elke dag bijna hetzelfde, doe mij maar saai en sleur, ik hou daar wel van! Natuurlijk, ook ik wil soms eens iets anders. Altijd hetzelfde kan ook wel eens gaan vervelen, maar voor nu, ben ik er weer blij mee, even weer vastigheid na 6 weken vrijheid blijheid!

En de kinderen? Natuurlijk, ze zijn nu even moe, maar ik kan aan ze merken dat ook zij die regelmaat heel erg hebben gemist in de laatste weken van de vakantie!

10 jaar geleden

Heerlijk! Fijn dat hij het leuk heeft!

10 jaar geleden

De zomervakantie duurde voor Quin ook te lang, hij wilde graag naar school maar zag steeds geen kindjes. Nu gaat hij elke ochtend naar groep 1 en heeft het helemaal naar zijn zin als hij er is. 's Ochtends is het starten nog moeizaam, maar dat moet nog wennen denk ik. Als ik hem ophaal hoor ik hem verder van de dag eigenlijk niet meer. Heerlijk die regelmaat en rust voor mijzelf ;-)

10 jaar geleden

Heerlijk he!?

10 jaar geleden

Oh ja hoor, ze slaan meteen aan het toetsen. Moet je je niet al te druk om maken hoor, die zijn meestal bedoeld om een beeld te krijgen van het niveau van de klas.