{{ message.message }}
{{ button.text }}

Rust en regelmaat

Terug naar school!

Afbeelding blog 'Rust en regelmaat' Achtergrond blur afbeelding

Routine!! Regelmaat!! Het is er weer, joepie!!

De zomervakantie is voorbij, vorige week zijn de jongens weer gestart op school en dat betekent dat de regelmaat ook weer terug is. Noem het sleur, noem het saai, maar ik ben helemaal happy!

Mijn doordeweekse dagen zien er nu meestal ongeveer zo uit:

6:30 opstaan, wassen, tanden poetsen, kinderen hetzelfde verhaal en naar beneden, ontbijt en eten en drinken voor school klaarmaken, ontbijten en dan schoenen aan en tas inpakken om naar school te gaan.8:00 naar school, vanwege de afstand ben ik rond 8:45 pas weer thuis.8:45 tijd voor mezelf, meestal gevuld met schrijven en facebooken, of het huishouden.11:30 overblijf, ik ben overblijfmoeder bij mijn oudste op school, heel gezellig!13:00 weer thuis, dus tijd voor schrijven en/of huishouden.15:00 kinderen ophalen, daarna met ze spelen, of samen koken, of nog even wat voor mezelf doen terwijl zij een filmpje kijken.18:15 eten en daarna de kinderen naar boven.19:30 tijd voor onszelf, meestal doen we dan een spelletje of we kijken een film.

Hier en daar zijn er wel variaties op dit schema, zoals op woensdag, omdat ik dan geen overblijf heb en mijn buurvrouw help met het huishouden, maar verder is redelijk hoe het gaat doordeweeks. En ik vind het HEERLIJK!

Ik heb, wat dat betreft, een tic: doe mij maar voorspelbaar en elke dag bijna hetzelfde, doe mij maar saai en sleur, ik hou daar wel van! Natuurlijk, ook ik wil soms eens iets anders. Altijd hetzelfde kan ook wel eens gaan vervelen, maar voor nu, ben ik er weer blij mee, even weer vastigheid na 6 weken vrijheid blijheid!

En de kinderen? Natuurlijk, ze zijn nu even moe, maar ik kan aan ze merken dat ook zij die regelmaat heel erg hebben gemist in de laatste weken van de vakantie!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je