{{ message.message }}
{{ button.text }}

Rondleiding op basisscholen

En toen was het echt november.....de maand waarin ik echt een afspraak ging maken voor een rondleiding op de twee basisscholen in ons dorp

Afbeelding blog 'Rondleiding op basisscholen' Achtergrond blur afbeelding

Afgelopen juni werd Siem 3 jaar. Hij genoot ontzettend van alles wat bij een verjaardag hoort, en wij genoten intens met hem mee. Natuurlijk stond ik ook even stil hoe snel het allemaal gaat, hoe groot hij wordt en hoe trots ik op hem ben, maar wat vooral overheerste was het besef dat hij over een jaar 4 zou worden en echt naar de basisschool zou gaan. Het idee daarvan bezorgde me rillingen en een vervelende kriebel in mijn buik. Mijn kleine ventje naar de basisschool, moet dat echt??

Wij wonen in een klein dorpje waar we twee basisscholen hebben. In januari zijn er de opendagen waar je naartoe kunt om alvast een kijkje te gaan nemen. We hoorde van verschillende mensen om ons heen, waarvan de kinderen niet veel verschillen qua leeftijd met Siem, die afgelopen januari al waren gaan kijken bij de opendagen. Nou, mij niet gezien, ik wilde er toen nog helemaal niks van weten, dat komt volgend jaar allemaal wel. En daarbij is Siem van eind juni, dus mag pas na de zomervakantie beginnen. Echt tijd zat dus.

De tip die we de laatste tijd al een paar keer kregen was om buiten de opendagen ook eens een rondleiding te vragen op allebei de scholen tijdens schooljaren.  Dan kun je zien hoe het gaat op een normale schooldag, zonder dat ze er veel moeite  oor hebben gedaan om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Daar zagen Erik en ik ook wel de voordelen van, maar nog steeds wilde ik er nog niet aan denken om daar echt een afspraak voor te maken. Ik ga dat in november doen, riep ik toen hard. November leek toen nog zo ver weg....

Maar daar was de maand november in een keer,oei. Nu moet het echt gebeuren en Erik herinnerde mij er nog eens fijn aan dat het nu echt moest gebeuren wilde we nog voor de opendagen gaan kijken, en het liefst ook voor de drukke decembermaand. Ja ja, ik ga het doen. De moeder van een vriendin van ons werkt op een van de basisscholen, die wilde ons wel een rondleiding geven. Even een paar appjes uitwisselen en de afspraak was gemaakt. Over 3 weken om 13.15 gaan we kijken bij de W. Erik kon vrij nemen op het werk dus die kan ook mee. Ook de afspraak bin de andere basisschool staat, een week eerder om 09.00u s ochtends. Het is heel gek, maar toen de afspraken waren gemaakt, kreeg ik er toch wel wat meer zin in. Of nouja zin....ben heel benieuwd. Wat zullen ze gaan vertellen, wat voor gevoel krijgen we erbij als we daar binnen stappen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je