{{ message.message }}
{{ button.text }}

Roeien met de riemen die je hebt...

Afbeelding blog 'Roeien met de riemen die je hebt...' Achtergrond blur afbeelding

Daar zitten we dan op woensdag ochtend, de meiden voor hun iPad voor hun contactmoment met de klas het s'ochtends en ik achter mijn laptop wat werk inhalen. Want met twee tieners die thuis les hebben kom je niet altijd overal aan toe. Laten we het dan maar niet hebben over die 'Mount Everest' aan wasgoed wat boven op mij ligt te wachten tot het weer netjes mag stralen in de kast (voor hoelang ?)

Het is dag 3 van het thuis les krijgen (even niet de thuis lessen van voor de zomer meegerekend), of het gezellig is ? Hmm, laat ik daar maar geen woorden aan vuil maken, ik denk dat menig moeders én vaders en wellicht opa's , oma's en broers of zussen ook meevoelen met het 'Nieuwe Normaal'. Geloof me ; ik heb al menig #zuchtjes, #rollendeogen en menig #ahneeeeee voorgeschoteld gekregen en hey ! We zijn pas op dag drie he!! En met al die berichten in het nieuws heb ik er ook niet zo'n vertrouwen in dat dit maar twee weekjes uitzitten is, denk dat we er ons beter op kunnen voorbereiden dat deze lockdown nog wel verlengd wordt, dus blijft er niets anders op dan 'Roeien met de riemen die je hebt' Oftewel en best toepasselijk 'Roeien met de regels die we hebben'. 

Vorig jaar was Wuhan helemaal in opspraak met het Coronavirus, maar zoals met alles wat ver heel ver hier vandaan gebeurt ben je daar niet zo intens mee bezig dan wanneer een crisis je eigen land bereikt en dus wel erg kort bij komt. Vorig jaar vierde wij nog zorgeloos carnaval en knuffelde wij onze ouders zonder aarzeling. 

Onze meiden zijn een week na elkaar jarig, de een op 24 februari en de ander op 3 maart. Exact daartussen in op 27 februari 2020 werd de eerste Nederlandse besmetting bevestigd. Oke, komt wel dichtbij nu he? Maar nog steeds geen paniek en overigens nu ook geen paniek maar wel veel meer besef. Maar goed ik dwaal af, vorig jaar hebben we dus nog wel de verjaardag van de meiden gevierd maar een maand later werd de 18e verjaardag van mijn nichtje gecanceld vanwege de maatregelen. Dit jaar zal ik creatief moeten zijn om de verjaardag van de meiden niet aan ze voorbij te laten gaan of zullen ze het begrijpen als we het verplaatsen naar de zomer... wanneer hopelijk alles weer 'Back to normal anno 2019' is ? Iedereen gevaccineerd is en we weer feestjes kunnen vieren? want dat missen we wel, je mist in deze tijd alles wat voorheen 'normaal' was. Dus hoe dan ook, gevierd wordt het wel.. al dan niet verplaatst naar een verantwoorder moment. Maar de dag zelf laten we niet onopgemerkt aan ze voorbij gaan. Dus als jullie mama's nog creatieve ideeën hebben.. Please let me know :)


Succes allemaal! Lezen jullie de volgende keer weer mee ?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je