{{ message.message }}
{{ button.text }}

Rode stippen en stipjes

Een paar uur later zie ik nog meer rode stipjes opkomen en wordt zijn temperatuur hoger. De huisarts bellen we..

Afbeelding blog 'Rode stippen en stipjes' Achtergrond blur afbeelding

De ene dag zingt hij nog vrolijk het liedje "Rode stippen op een ei", de dag erna zie ik ineens allemaal kleine rode stipjes op zijn gezicht. Misschien het liedje iets te vaak gezongen?

Nee het is weer zover, het voorjaar is er en het zonnetje begint ook eindelijk door te komen. Temperaturen worden weer wat aangenamer en we gaan met zijn allen lekker naar buiten. Maar niet alleen wij. Ook de virussen en bacteriën steken massaal de kop op. Wat tot gevolg heeft dat Quin weer allerlei "kinderziektes" gaat krijgen, terwijl ik er bijna zeker van was dat hij ze nu allemaal wel had gehad.

's Avonds was er nog niets aan de hand, maar na een nachtje slapen zit hij onder de rode stipjes in zijn gezicht en heeft hij lichte verhoging. Ook oogt hij niet helemaal wakker. Maar dat heeft hij wel vaker als hij erg diep heeft geslapen. Nog maar even afwachten dus. Een paar uur later zie ik nog meer rode stipjes opkomen en wordt zijn temperatuur hoger. De huisarts bellen we maar niet deze keer want die zegt toch dat we het een paar dagen moeten aankijken. En zonder dat ik dus de huisarts heb gebeld volg ik toch maar dit advies op. Na 1 dag is zijn temperatuur weer normaal en de stipjes worden na 2 dagen alweer een beetje minder. Wat het is geweest? Ik heb geen idee.

Op verschillende plekken, op internet, boekjes van het cb en opvoedboeken vind je lijstjes met kinderziekten maar hier gaat het vaak over de "bekende" kinderziekten. Maar nergens lees je iets over de andere "onbekende" kinderziekten. In het algemeen doen ze dit vaak af met het volgende:
Veel ziekten komen voortdurend voor onder de bevolking en zijn zo besmettelijk dat kinderen bij een eerste contact de ziekte krijgen. Daarom worden ze kinderziekten genoemd.
Het lichaam vormt bij het eerste contact antistoffen, waardoor de ziekte zelden of nooit een tweede keer bij dezelfde persoon voorkomt.

Bijna ieder kind heeft wel eens vlekjes of blaasjes op de huid. Vaak betreft het één van de bekende kinderziekten.
Deze ziekten zijn meestal het gevolg van een besmetting met een virus of bacterie.

Inmiddels is het bij Quin zo goed als over, het lijkt of hij nu lieve sproetjes heeft. Maar ik blijf steeds weer met de vraag zitten wat zou dit nou zijn geweest? En waarom moeten we onze kinderen nog inenten als er zoveel andere kinderziektes te ronde gaan waar we eigenlijk nooit echt iets over horen, maar waar ze ook door in het ziekenhuis terecht kunnen komen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je