Snap
  • Kind
  • Gezond

Rode oortjes, derde deel

Vorige week vrijdag was het weer mis met Lola. Ze werd wakker en begon te jengelen en toen ik haar er uit haalde was ze heet... Gloeiend hee

Vorige week vrijdag was het weer mis met Lola. Ze werd wakker en begon te jengelen en toen ik haar er uit haalde was ze heet... Gloeiend heet... Arm ding... Ze had 39,4 graden koorts.

Het was dus tijd om te knuffelen. Ik kon wat later weg omdat ik naar Ermelo moest voor mijn werk en Lola hoefde pas rond het middag uur naar het kinderdagverblijf. Mijn vriend heeft lekker de ochtend met haar geknuffeld

Maar al snel kwamen we er achter dag naar het kdv gaan geen zin had, ze wach echt ziek. Uiteindelijk ben ik iets eerder terug gekomen vanuit Ermelo zodat mijn vriend op tijd naar het werk kon. We hadden een heerlijk ziekte weekend voor die boeg met koorts, hangen eten, drinken en veel knuffelen.

Dinsdag begon ze de dag voor het eerst koortsvrij! ????????

Afgelopen woensdag vond ik dat Lola een beetje raar deed. Paar stappen lopen en omvallen, alsof ze niet op haar eigen benen kon staan. Naar mate de tijd verstreek ging het steeds beter maar mama hing al aan de telefoon om een afspraak te maken met de huisarts. Misschien wat overdreven maar dacht dat ze misschien weer last van haar oren heeft en uitwerking heeft op haar evenwichtsorgaan. Met passen en meten werd ik later teruggebeld dat ik in de middag er terecht kon.

Bij de dokter aangekomen (ze liep weer prima) ging de dokter eerst naar haar beentjes kijken, wellicht had ze door de koorts een ontsteking in haar heupen opgelopen. Gelukkig werd dat direct uitgesloten. Uiteindelijk nog even in haar oren gekeken en de dokter gaf aan dat ze goed rood waren. (Mooi dacht ik, gelukkig zijn haar oren goed.) 'Hier moet ze echt heel veel pijn van hebben' vulde de dokter aan...

Ze vond het knap dat Lola er zo rustig onder is en noemde haar een bikkel met een hoge pijngrens. (Heeft ze van haar moeder ????)

De dokter gaf aan dat als dit aanhoudt we langs de kno arts moeten gaan. Prima. Ik zou over een paar weken weer ter controle langskomen. En hebben het verder niet over antibiotica gehad.

In de avond heb ik er eens goed over nagedacht. De afgelopen 8/9 maanden hebben we alleen maar gekwakkeld met haar oren en elke keer waren ze ontstoken aan beide kanten. Ik heb het vermoeden dat ze altijd ontstoken zijn geweest en dat het voor haar 'normaal' is geworden en er daarom niet ernstig op reageert.

De volgende ochtend hing ik weer aan de telefoon met de huisarts en wilde direct een doorverwijzing naar de kno arts zodat hij of zij er naar kunnen kijken en wellicht actie kunnen gaan ondernemen.

Over twee weken hebben we een afspraak en ik hoop van harte dat ze iets kunnen doen en dat ze een nog vrolijker meisje gaat worden! ????

Zelf kan ik me niet herinneren ooit oorontsteking gehad te hebben. Maar hebben jullie ook ervaring met oorontsteking (bij jullie kids)?!?

8 jaar geleden

Nee viel uiteindelijk wel mee. Duurde maar een paar dagen na de antibiotica

8 jaar geleden

Dankje! :-)

8 jaar geleden

Haar matras heb ik standaard omhoog. Heb nu ook een ui op haar kamertje. Hopelijk helpt het een beetje. Heeft je zoontje er lang last van gehad?

8 jaar geleden

Die snotneuzen kunnen lang aanhouden helaas. Hopelijk is hij er snel vanaf! Sterkte!