{{ message.message }}
{{ button.text }}

Review: Babboe Bakfiets City

Afbeelding blog 'Review: Babboe Bakfiets City'

De vijfde testmoeder van de Babboe bakfiets heeft ook de eerste ervaringen op papier gezet. Testmoeder Nicoline heeft de Babboe City getest. Benieuwd? Lees hieronder meer over de bakfiets en de introductie van Nicoline.

De bakfiets: Babboe City

De Babboe City is een stevige 2-wiel bakfiets met een robuust modern design, met een speciaal ontworpen bak met zachte ronde hoeken. De ontwikkeling stond volledig in het teken van veiligheid, stevigheid en design. Ideaal voor twee kindjes en boodschappen. Kortom, een bakfiets waarmee je gezien mag worden! Klik hier voor meer informatie.

Review: de introductie

Vandaag is de Babboe City bezorgd, hij was voorgemonteerd en keurig verpakt, het leek net een cadeautje. Nadat we al het karton verwijderd hadden kwam er een prachtige en complete bakfiets tevoorschijn, waar we direct op konden wegfietsen. De kleur van het frame is heel diep antraciet grijs-blauw, de bak heeft een mooie wat ronde vorm en is gemaakt van een warme kleur hout. Helaas begon het direct te storten van de regen, dus hebben we de eerste dag maar een klein testrondje gemaakt.

Eerst het riempje even op de goede maat versteld. Sam vond het bankje lekker zitten. Eenmaal op de fiets viel het me mee dat hij zo licht trapte. Ik heb hem wel direct van de 3e in de 5e versnelling gezet en toen kwamen we er heel makkelijk mee vooruit. Ik had verwacht dat het veel zwaarder zou trappen, maar dat viel dus echt reuze mee. Alleen het sturen, met name door de bochten, was wel even wennen, omdat je een wat grotere draaicirkel hebt dan met een normale fiets. Maar na een paar dagen wen je er snel aan.

Zelf zou ik er wel direct iets van een kussentje in leggen voor Sam om op te zitten en tegelijkertijd de fiets wat op te leuken, ze hebben bij Babboe bijvoorbeeld een erg vrolijke rode met witte stippen in het assortiment, voor een aardige prijs. Ook een regentent om ervoor te zorgen dat hij ook als het regent lekker droog zit zou fijn zijn.

Gelukkig had ik zelf nog een extra slot liggen, waarmee ik de Babboe vast heb gemaakt aan de gevel van het huis, voor extra veiligheid. Hij past mooi voor ons huis & het lijkt nu al net alsof hij er altijd al heeft gestaan. Het stuur en zadel stonden op de laagste stand en ik ben vrij lang, dus na een dagje fietsen heb ik het zadel en het stuur wat hoger gesteld. Dit was heel eenvoudig: met één van de bijgeleverde imbussleuteltjes kun je het stuur en zadel gewoon even losdraaien, verstellen op de goede hoogte en weer vastdraaien.

Geschreven door Nicoline

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je