{{ message.message }}
{{ button.text }}

Repeat repeat repeat

Ik voel me net een grammafoonplaat bij het opvoeden van mijn dreumes.

Afbeelding blog 'Repeat repeat repeat'

Zou hij denken dat ik het leuk vind om met m'n hoofd te schudden? 'uh!' te zeggen en 'mag niet!' 

Ik word er zoooo moe van! Ik probeer te werken met het principe: pick your battles. Je kies wat dingen uit waarmee je je kind iets wil leren maar maakt niet overal een strijd van. Zodoende heb ik op alle keukenkastjes, incl. de koelkast, een kindbeveiliging. De kaarsjes en bloemen verhuizen overdag van de salontafel naar het dressoir en hij mag gewoon aan de ruit van de achterdeur likken. 

Waar gaat de strijd dan over? 
Gooien met eten > uh uh! Niet gooien, geef maar aan mama
Eten van mama willen > lieverd, je hebt zélf een bord vol
Planten van de vensterbank trekken of boeken uit de kast > nee, Ryan, dat mag niet. Hier is je eigen speelgoed
Aan de laptop/tablet/telefoon zitten > is niet van Ryan, hier is jouw (speelgoed)telefoon
De plinten van de muur trekken > nee, Ryan, we gaan pas volgend jaar verbouwen
Buiten in de plantentuin kruipen > niet in de tuin Ryan, hier is het gras waar je op mag spelen
In de auto de autogordel los doen > zo snel mogelijk naar de kant van de weg om hem nóg strakker te trekken.
In bad gaan staan > nee Ryan, zitten op je billen!
De prullenbak open doen > niet doen Ryan, is bah

En ga zo maar door. Het 'leuke' is dat hij het zo goed weet! Zoals bij de prullenbak: hij kruipt er naartoe, kijkt eens naar me en lacht breed. Gaat staan en drukt het deksel open. Kijkt nogmaals naar mij en schud dan fanatiek z'n hoofd 'ne, ne'. En hij drukt het deksel meer dicht. En weer open. En weer dicht. En weer... ZUCHT! Of hij zeggen wil: 'dat is jouw rol, mama, zo leuk met je hoofd heen en weer gaan!'

Hoe lang duurt dit nog? Mag het alsjeblieft een keer zo worden dat ik iets één keer (vooruit, twee of drie keer kan ook nog) uitleg en hij het dan snapt? Het leven met een dreumes is zo vermoeiend!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je