{{ message.message }}
{{ button.text }}

Traag met praten?

Dat is blijkbaar iets wat ik moet doen. Onze middelste sprak nog voor ze 2 was in volzinnen van 8 woorden die grammaticaal ook behoorlijk goed klopten zoals: papa kan je me helpen ik zit vast. Daarom dacht ik ook dat onze jongste toch wel traag was met praten. Niet dat ik me zorgen maakte, ze ontwikkeld zich toch wel en natuurlijk hoeft dat niet zo snel te zijn als haar oudere zus. Het komt wanneer het komt.

Afbeelding blog 'Traag met praten? ' Achtergrond blur afbeelding
Dat is blijkbaar iets wat ik moet doen. Onze middelste sprak nog voor ze 2 was in volzinnen van 8 woorden die grammaticaal ook behoorlijk goed klopten zoals: papa kan je me helpen ik zit vast. Daarom dacht ik ook dat onze jongste toch wel traag was met praten. Niet dat ik me zorgen maakte, ze ontwikkeld zich toch wel en natuurlijk hoeft dat niet zo snel te zijn als haar oudere zus. Het komt wanneer het komt. Maar toen we naar het cb gingen was ik helemaal verbaasd. Blijkbaar hoeven ze met 1,5 nog maar 3 woordjes naast papa en mama te kunnen produceren in de juiste context. Dus dat ze iedere keer hetzelfde gebruiken voor 1 ding en dan is woord ook een erg ruim begrip, het is meer klanken. Ooh nou dan doet onze jongste het dus prima met naast papa en mama, kielekiele als ze je probeert te kietelen, aaieaaie als ze je aait en ahoh als ze hallo bedoelt. Er komt wel steeds meer bij aan woordjes, klanken. En zo ineens zegt ze met een dwingend stemmetje mee appi (meer appel) of nanaan (banaan) Ze begint steeds meer na te praten, vaak herhaalt ze de dingen maar 1 keer en dan horen we ze een hele tijd niet meer. Ik vraag me af wanneer we worden overspoelt met een zee aan woorden die ze allemaal heeft opgeslagen voor later gebruik. Bij de middelste is me nooit verteld hoeveel woordjes ze hoorde te kunnen volgens de gemiddelden en dringt dus nu pas echt door hoe ontzettend snel ze was met veel dingen. Fijn dat de jongste wat meer d'r tijd neemt. Kan ik net wat langer genieten van die toch al korte tijd waarin ze van gebrabbel naar voluit praten gaan.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je