{{ message.message }}
{{ button.text }}

Recycle je restjes groente door ze overnieuw te kweken

Wij gooien met z'n alle erg veel eten weg. Zo ook restjes van groenten, maar daar kan je ook iets anders mee doen...

Afbeelding blog 'Recycle je restjes groente door ze overnieuw te kweken'

Jaarlijks gooien wij met z'n alle erg veel voedsel weg. Zo ook restjes van groente, erg zonde. Een aantal van deze groente kun je namelijk na gebruik weer verder kweken. Niet alleen heel erg goed voor het milieu en de natuur, maar ook super leuk voor de kinderen om te doen! Dit kan lekker in de tuin of op het balkon.

Aardappelen

Een overgebleven aardappel snij je door de helft. De onderste helft zet je in een bakje met water, maar de bovenste helft moet droog blijven (prik er bv. satéprikkers in). Je zet het vervolgens weg op een warme vochtige plaats (ideaal hiervoor is de vensterbank voor het raam). Na een tijdje zie je dat er stekjes aan groeien. Zo'n stekje pot je en geef je de eerste week iedere dag een beetje water. Daarna elke week steeds meer afbouwen. Zo groeit dit stekje weer tot een aardappel

Basilicum

Basilicum is de makkelijkste plant om weer te laten groeien. Je neemt een takje basilicum. Je haalt alle blaadjes, uitgezonderd de bovenste twee eraf. Je legt dit stekje in een glas met water. Als de wortels aangegroeid zijn en stevig genoeg zijn om te potten, dan kun je het stekje potten om binnen no time weer nieuwe basilicum te hebben.

Champignon

Champignons zijn eigenlijk schimmels en die groeien erg snel. Je snijdt van een champignons een stuk van het steeltje. Dit stukje steel stop je in een pot met vochtige aarde (ongeveer twee centimeter). Deze pot hou je uit de zon en je moet het vochtig houden. En vanzelf komt er dan weer een champignonnetje te voorschijn.

Bosui

Bij bosui hou je regelmatig veel over. En het deel wat je overhoudt met de wortels is het deel wat je nodig hebt om nieuwe te kweken. Zet de overgebleven bosui in een laagje water en zet dit voor het raam in de zon. Iedere week het water verversen en je hebt altijd bosui in huis.

Er zijn nog meer groenten die je kunt kweken met restjes, maar dit zijn wel de meest leuke om met kinderen te doen.

Gebruiken jullie, jullie voedsel altijd op of blijft er ook regelmatig wat over? Kweek dus overgebleven groente. Niet alleen goedkoop maar ook leuk voor kinderen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je