{{ message.message }}
{{ button.text }}

Puur Play-Doh plezier

Afbeelding blog 'Puur Play-Doh plezier'
Afbeelding blog 'Puur Play-Doh plezier'

Ik vermoed dat het nieuwe schoolritme nog een beetje wennen is voor Liv, na school is ze dikwijls moe en hangerig en vraagt ze veel van mijn aandacht, wat natuurlijk wel begrijpelijk is (en ook helemaal prima). Vaak merk ik dat ze na schooltijd maar een beetje onhandig rond haar speelgoed staat te draaien. Wat later trappen we dikwijls in de val van de televisie, (ik schuif het ook niet onder stoelen of banken dat dit vaak een lifesaver is ☺), maar toch geef ik de voorkeur aan iets anders, zoals een iets meer creatieve uitlaatklep.

Liv is vier en heeft, net zoals de meeste kleuters van haar leeftijd, enorm veel fantasie. Na school tekenen we wel eens samen en dan verzint ze er de gekste verhalen bij. Met de klei van Play-Doh net zo. Het fijne aan boetseren vind ik dat het zowel leuk is om samen te doen, maar ze zich ook een hele tijd kan vermaken zonder mij, en dat is handig, want na schooltijd moet er uiteraard ook eten op tafel gezet worden.

De kleurrijke klei van Play-Doh prikkelt ook elke keer weer haar fantasie. Terwijl ik groenten snijd, maakt ze net zoals mama het avondeten klaar. Een plastieken mesje, bordje en de klei zijn genoeg om haar eventjes zoet te houden. Als ze dan nog eens haar prinsessenjurk aantrekt, weet ik dat het goed zit. Hilariteit ten top wanneer ze geel gespikkelde hotdogs maakt, paarse boterhammen of regenboogtaart, want die horen bij een prinses, toch?

Als de pannen op het vuur staan, doe ik nog eventjes gezellig mee, om dan nadien (uiteraard) alles op te ruimen. Ik hoor jullie al denken, moeders… Maar nee, persoonlijk vind ik Play-Doh echt in een mum van tijd opgeruimd? Hoe? Klei ruim je het beste op met… klei ☺! En euh, why not teach them young?  Veel plezier (met opruimen) samen ;-)!


Ik schuif niet onder stoelen of banken dat televisie na school vaak een lifesaver is, maar toch geef ik de voorkeur aan iets anders, zoals een iets meer creatieve uitlaatklep.

Afbeelding blog 'Puur Play-Doh plezier'
Afbeelding blog 'Puur Play-Doh plezier'
Afbeelding blog 'Puur Play-Doh plezier'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Advertisement
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je