{{ message.message }}
{{ button.text }}

Puber lounge

‘OMG Mam! Ik ga dood, ik heb geen Wifi!’

Afbeelding blog 'Puber lounge' Achtergrond blur afbeelding

KIJK! Dit is de mini diva puberbrigade. Dit is overigs in ‘volle aktie’. Nee, écht. Kijk maar eens goed. Het zit op de bank én... beweegt niet! Niet, gewoon urenlang bewegen pubers niet. Geen zorgen, ze halen gewoon adem. 

Inclusief gat in sok, want daar geven pubers ook niet om, gaten in sokken! Als ik zeg dat er een gat in hun sokken zit, zuchten ze eens diep en vragen of ik daar last van heb?! Pubers zijn zó makkelijk. 

Behalve als... 

Als ze geen wifi hebben? ‘OMG Mam! ik ga dood ik heb geen Wifi!’ Dat is nml een enorme wereldramp! Wat ik dan binnen 2 seconden opgelost moet hebben. Want ze zaten nét in iets héél belangrijks! Wat uiteraard niets met school te maken heeft tot mijn grote spijt.

ZieZo de bijlesjuf heeft weekend! Én daar ben ik dan ook even hélemaal aan toe, en jullie? De mini diva’s waren al vroeg op. Diva Noa zat in haar Jan des Bouvrie woontrui ongewassen in haar teams call. Ik hoop zó dat ze haar bed heeft opgemaakt vanmorgen. Want iedereen kijkt immers mee, ook een mentor en docent.

Nu heb ik even wat speurwerk gedaan afgelopen week. Gewoon stiekem, buiten het zicht van de camera, dat snappen jullie natuurlijk zelf ook wel. En gelukkig zie ik dan 23x serviesgoed staan (Ó en mama’s jullie mogen mij bellen voor tips waar je je missing pieces van je servies kunt vinden - ik weet het!!) onopgemaakte bedden, afval, afgekloven tosti’s en ketchup resten die reeds dubbeldik aangekoekt zitten, waar mijn vaatwasser ondertussen moeite mee heeft op 70° graden! O én rond slingerende kleding. Ik hoop zo dat ze ‘niet’ meelezen.

Maar nu weekend. Even geen gezeur of ze nu dan toch even voor dat proefwerk gaan leren, want tja ‘Hallo ik zit nét in iets heel belangrijks op tiktok!’ 

En zo is mini diva Luna zojuist stomverbaasd met haar behaalde punt die dan mager uitvalt.. want hoe kan dit nu?! Ze worden overal moe van. Behalve eindeloos met die telefoon bezig zijn. Uren en uren tijd maken ze hiervoor. Want goh ze moeten écht nú ‘live’! Eindeloos staan ze digitale dansjes te doen en om maar even te zwijgen over de 584 selfies die per dag geknipt worden. Er komt hier dagelijks rook uit onze wifi.

O en dan dat eindeloos beeld bellen. Daar zijn ze ook écht dol op! Ook ‘dolletjes’ voor mij als ik dan per ongeluk ‘naakt’ uit de badkamer kom.

Efin, Diva Noa is door haar stijltang gekropen, heeft zich omgekleed voor haar wiskunde proefwerk op school het 7de en 8de uur. Én ik moet zeggen ze ziet er top uit! Volgens mij heeft ze een galafeest. Een tas was niet nodig. Je steekt je rekenmachine, potlood, geo, gum én pen gewoon in je jaszak naast je Iphone. Een tas is zó 1980. Joe! En zo vertrok ze zojuist met gestylde haren en lipgloss. Je weet immers maar nooit wie je tegenkomt bij de verkeerslichten op weg naar school.

En dan kan straks ons weekend beginnen. Zó aan toe, en jullie?

Verder vroeg mijn puberbrigade zich af waarom ik zoveel koffie drink op een dag.. Huh, dacht ik? Ik zei ‘Omdat wijn not done is overdag en doordeweeks’. Daarom.

Ik heb me wederom weer kostelijk vermaakt deze week met mijn pubers en verbaasd.. Conclusie: het leven van een puber is heel zwaar.

Na dit bijzondere weekje wens ik alle lieve bijles papa’s en mama’s een te gek weekend. Geniet van de sneeuw die gaat vallen, kadootje toch? En neem een wijntje zou ik zeggen vanavond hé! Want overdag is not done. Kus van ons.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Mama, #pubers

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je