{{ message.message }}
{{ button.text }}

proberen de oudste zindelijk te houden

Afbeelding blog 'proberen de oudste zindelijk te houden'
vandaag weer een nieuwe poging om mijn oudste ridwana zindelijk te maken voor de komst van mijn 2e dochtertje was ridwana eigelijk redelijk zindelijk ging zelf naar de wc tot ze problemen had met haar ontlasting haar ontlasting was heel erg hard en groot waardoor ze niet meer op de wc wilde maar een pamper naar maanden lang kinderarts gelope n bleek ze spastiche darm te hebben ik had haar weer redelijk zindelijk maar omdat haar zusje een pamper heb wil ze ook weer pamper elke dag een drama met haar zindelijk maken ik vraag me wel is af of er meer ouders zijn met het probleem dat de oudste zindelijk is maar toen er een 2e kwam dat je weer van vooraf aan kan beginnen komt het vaker voor vraag ik me af of doe ik iets fout soms ben ik echt gaan twijfelen aan mezelf ik heb elke dag een strijd met ridwana om haar weer zindelijk te krijgen maar het lijkt wel alsof ze het niet wil om op de wc te plassen heb een potje geprobeerd om ze daar op te laten plassen maar ze weigerd gewoon totaal om mee te werken ik heb echt van alles geprobeerd maar ze weigert naar de wc te gaan iemand tips voor mij.? Een voorraad onderbroeken kopen. - Starten als je een paar dagen vrij / thuis bent. - Luier uit! - Op vaste tijden op het toilet zetten. Hier deden we: na het op staan (07.30), voor het fruit eten (10.30), voor de boterhammen (13.00), voor de middagsnack (15.00), voor het warm eten (18.00) en voor het slapen gaan (19.30). - Altijd naar het toilet laten gaan voordat je naar buiten gaat. - Een speciale snoeptrommel kopen en deze vol doen met kleine snoepjes zoals tum tummetjes. - In eerste instantie altijd belonen als hij netjes op het toilet gezeten heeft. Een ontspannen situatie creëren: voeten op een krukje, verhaaltje voorlezen (max. 10 min) - Daarna afbouwen en alleen belonen als hij op het toilet poept / plast. - Eventueel een groter snoepje geven als het poepen op het toilet moeilijker gaat. - Snoepjes geven afbouwen : Een onderbroek ín de luier?? Zo voelt hij eerder dat hij nat is. De luiers van tegenwoordig zijn zo droog dat het helemaal niet meer onprettig aanvoelt. liefs anouk

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je