{{ message.message }}
{{ button.text }}

Privacy op het internet

Afbeelding blog 'Privacy op het internet' Achtergrond blur afbeelding

Privacy op het internet ... het klinkt nogal onmogelijk, niet? Daar moet je je van bewust zijn en er voor zorgen dat je jezelf beschermt tegen kwaadwillende mensen. Maar hoe zit dat met de privacy van je kinderen?

Het gebeurt mij regelmatig dat ik een leuk stukje op mijn facebookpagina wil schrijven en dat ik tijdens het schrijven bedenk: “Geef ik nu niet veel te veel informatie over mijn kinderen? Ga ik nu niet iets schrijven wat eigenlijk gewoon de privacy van mijn kind schaadt?” Ik denk dan wel eens: “Als mijn kind dit over 10 jaar zou lezen, zou hij het dan okee vinden dat ik dit met de hele wereld deelde?” Want dat is, in essentie, natuurlijk wel wat je doet als je iets op het internet schrijft. Of je nou een blog schrijft, voornamelijk gelezen door onbekenden, of dat je op je facebookpagina schrijft, voornamelijk gelezen door bekenden, je deelt het wel op het internet. En het internet is nogal ... breed.

Zelf heb ik het zo opgelost:

* Mijn kinderen komen, zolang ze nog niet zelf op het internet zitten, niet herkenbaar op het internet. Dus geen foto’s waar het gezicht vol op staat. Behalve dan die keer dat ze op de foto wilden met hun snorkels en duikbrillen voor, maar die was dan ook niet bijzonder herkenbaar ;)

* Ik noem mijn kinderen op het internet niet bij hun naam, zeker niet als ik iets persoonlijks over ze vertel. De mensen die mijn kinderen kennen en dus wel weten over wie ik het heb, zijn dan ook de mensen die de persoonlijke dingen ook mogen weten. Mochten jullie je dus afvragen waarom ik het steeds heb over maxispruit en minispruit, nu weet je het :)

* Bij alles dat ik over mijn kinderen schrijf, bedenk ik: “Wie krijgt dit te lezen? Zou ik het deze personen ook vertellen als ik ze face-to-face zou spreken?” Zo ja, dan kan ik het plaatsen, zo nee, dan verwijder ik het weer.

Ik hoop dat ik op deze manier de privacy van mijn kinderen genoeg bescherm, zodat ze zich niet hoeven te schamen dat hun moeder zo’n enorme flap-uit is.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je