Snap
  • Kind
  • speelgoed
  • kritiek
  • prins
  • royals
  • koningshuis
  • george

Prins George speelt met speelgoedpistool

En daar komt veel kritiek op

Prins George genoot gisteren samen met moeder Kate, zusje Charlotte en vriendjes buiten van het lekkere weer. De jonge prins en zijn vriendje speelden met speelgoedpistooltjes. Op een foto is te zien hoe George het pistool op zijn vriendje richt. 

Op sociale media regent het kritieken. Zo klinkt het: "In deze tijden zouden ouders beter moeten weten, zéker die van een toekomstige monarch" en: "Geen enkel kind zou een pistool nog als een leuk speeltje mogen zien. Er zijn genoeg andere dingen om mee te spelen."

Het speelgoed valt verkeerd gezien de recente school shootings in Amerika. "Ik denk niet dat Meghan Markle zoiets zou doen". Ander heftig commentaar luidt: "Gelukkig is George niet zwart, anders zouden ze hem neerschieten op straat."

Anderen vinden het commentaar juist weer te ver gaan. "Oké, we snappen het, maar dit is een kind! Een kind in Groot Brittannië, niet in Amerika. Hij weet niet beter." Ook betogen zij dat de prins waarschijnlijk op zijn vader en oom wil lijken, omdat zij in het leger hebben gezeten.

Vanuit het koningshuis is er nog niet gereageerd op de commotie. 

Wat vinden jullie? Laten jullie je kind(eren) met speelgoedwapens spelen?

Bron: Het Laatste Nieuws

5 jaar geleden

Volgens mij waren het waterpistolen....daarnaast maken kinderen zelf ook overal pistolen van, een tak of je handen.....het is een spel net als doen alsof je een brand moet blussen, wij zoeken er geweld achter.

5 jaar geleden

Ja.....mijn dochter speelt met speelgoedpistooltjes... van die dingen waar pijltjes uit schieten... doet ze wedstrijdjes wie het verst kan schieten... en ja.. ook een western-pistooltje. Passend bij haar western outfit. Wij speelden vroeger ook met pistooltjes en de waterpistooltjes moet je die dan ook verbieden.. denk dat er dan ook eens goed moet kijken naar series die prime-time uitgezonden worden waarin een schietpartij geen uitzondering meer is... Alleen op mijn werk, ben ik er wel scherp op.. geen pistooltjes... al komt er bij een gemiddeld watergevecht bij warm weer echt wel een waterpistool tevoorschijn...

5 jaar geleden

Ik vind dat kinderen van beroemdheden te veel onder de loep genomen worden. Laten we eerst eens met z'n allen zelf kijken naar hoe onze kinderen zijn en doen en daar over schrijven. Ik ben benieuwd of degene die hier kritiek op leveren zelf kinderen hebben en met name jongetjes. Ik probeer mijn zoontje zonder wapens, dan wel het idee van wapen op te voeden. Er zijn geen pistooltjes of wat dan ook in huis. Maar het is lastiger dan ik dacht. Hoe hard ik ook wil en mijn best doe hij vind het gewoon leuk om met waterpistolen te spelen en hij maakt pistolen met zijn vingers/handen.