Snap
  • Kind
  • Gezond

preventief op school luizenzakken

Kinderen en luizen, ik heb ze zelf nooit gehad, maar dan krijg je het vervelende nieuws te horen.

Mijn hart slaat een paar tellen over.. mijn verstand staat voor een paar seconden stil.. mijn hersenen zijn de binnen gekomen signalen nog aan het verwerken maar kunnen blijkbaar geen geschikt plekje vinden. En dan, daar is die connectie .. wat zeg je luizen?  Bij het horen van luizen krijg ik al spontaan jeuk over mijn hele hoofd en rillingen over mijn hele lichaam. Bah vieze nutteloze beesten.. waarom god ? Waarom heeft u luizen gemaakt? 

Ik hoor het verhaal van O aan over mijn dochter en haar haarvriendjes. " GETVER ", ik kan het nog niet bevatten. Ik heb haar haren vanmorgen nog gekampt en ingevlochten, heb ik dan in mijn slaperige bui die stomme beesten niet gezien  Net zoals ik soms in een slaperige bui mijn vest binnenste buiten keer en pas op het werk erachter kom dat niet alles goed zit.

Ik heb O maar uitgelegd dat hij een lotion moet gaan halen, niet dat dit zin heeft want de luizen liepen al op haar hoofd. Maar als er nog neten zaten dan zouden wij deze gelijk goed aanpakken. Een luizenkam en tja het onvermijdelijke een stuk van dat lange haar zou er nu toch echt af moeten. Wat baalde ik dat ik op mijn werk zat en dat ik dit hele tafereel nu in handen van een ander moest leggen. Namelijk in die van mijn man en die van mijn schoonmoeder, tja als werkende mama heb je het niet voor het zeggen.. 

Ondertussen bel ik nog een aantal keer en hoor ik de procedure op de achtergrond via een telefoongesprek. Dochter lief krijst alles bij elkaar en roept mama want nee oma gaat er weer teveel van af knippen..  Na drie intensieve kambehandeling kwamen er geen beestjes meer uit haar haren. Zouden ze nu dan echt allemaal uit haar haren zijn, of zit er toch nog ergens eentje verstopt ?

Ondertussen loop ik met mijn hoog zwangere buik door het hele huis, elke hoek elke kier zal ik schoonmaken en stofzuigen. Dit huis zal en moet tot op het puntje schoon zijn. Ik weet dat die beesten alleen op een hoofd met haar voorzien van bloed overleven en het dus onwaarschijnlijk is dat ze in kleding en op bedden zitten. Maar nee ik laat niets aan toeval over ik zorg dat mijn dyson elke hoek en kier van het huis heeft schoon gezogen.

Ik heb het nog eens nagekeken en uitgekamd maar er kwam echt niets meer uit. En dan komt de vraag, waar heeft ze die rot beesten toch opgelopen ? Ze zijn niet uit de lucht komen vallen..  Nu maar hopen dat ze op school toch de hele klas gaan controleren en niet gaan wachten tot de juffrouw de beestjes in het haar ziet lopen.

Misschien een idee om een luizenzak preventief te gebruiken, dan schaf ik er zelf wel een aan...  Laten we hopen dat het hier bij blijft een tweede schoonmaak oorlog overleef ik waarschijnlijk niet :P

8 jaar geleden

Oke wilde oma niet zwart maken. Maar snapte de knipbeurd niet helemaal. Fijn dat ze weg zijn.

8 jaar geleden

oma is kapster geweest... ja met nadruk op geweest.. een kapper knipt geen kinderen met luizen ! dat is dan de reden dat oma dit heeft gedaan...

8 jaar geleden

ze is er helemaal vanaf, haha mijn hoofdhuid kriebelt nog naar mijn idee.. nouja dat oma haar haren heeft geknipt, was gewoon echt nodig, mijn dochtertje heeft namelijk heel erg dik haar en haar tot onder haar billen, probeer daar maar eens met zo'n luizen kam doorheen te komen.... ja die luizenzakken zijn inderdaad ook achterhaald, maar luizen kunnen wel een aantal uur overleven zonder een voedselbron... ik heb het helemaal uitgezocht.. achja laten wij hopen dat het bij deze ene keer blijft..

8 jaar geleden

Luizenzakken zijn inderdaad achterhaald. Luizen springen van haar tot haar oftewel van hoofd naar hoofd. Ze lopen niet van de ene jas via de kapstok naar de andere jas. Onze school heeft daarom ook besloten de luizenzakken niet meer te gebruiken. Onze kleine meid heeft op het kdv volgens mij rond haar 1e verjaardag eenmaal luizen gehad. Even een lotion erdoor heen en we waren ervan verlost. Nou moet ik zeggen dat, dat dus erg makkelijk ging (geluk gehad denk ik). Ik weet nog dat het met mijn bruine haren vroeger lastiger was!