{{ message.message }}
{{ button.text }}

Potjesplaspinksteren

​In de planning stond de potjestraining voor de zomervakantie. Nino en ik zijn dan beide 6 weken vrij.

Afbeelding blog 'Potjesplaspinksteren' Achtergrond blur afbeelding

Het is dan (meestal) warm, dus kan Nino lekker in zijn blote kont rondwandelen, baby nummer twee is nog niet geboren (als het goed is tenminste), we zijn veel thuis en Nino is dan 2 jaar wat mij een prima leeftijd leek. Een perfect moment dus. Echter was Nino het daar dus niet mee eens.

De afgelopen tijd had Nino gezien hoe een vriendje van hem op het potje begon te plassen. Dit vriendje is een half jaartje ouder en hij is samen met zijn moeder in de meivakantie bezig geweest met de potjestraining. Omdat zijn mama en ik graag met elkaar afspreken en wij met het zelfde beroep, dezelfde studie en we met allebei een peuter thuis ongeveer het zelfde ritme hebben, waren we in de meivakantie veel bij elkaar over de vloer. Nino vond het machtig interessant want zijn vriendje daar deed op het potje. Zelf heeft Nino al een lange tijd precies het zelfde potje (Ikea) in zijn kamer staan en nu legde hij de link.

Eigenlijk vermoede ik dat de potjestraining met Nino nog niet zo gemakkelijk zou worden. Dit omdat Nino met de meeste dingen niet de snelste is, alles op zijn tijd is Nino's motto denk ik, daarnaast geeft Nino weinig tekenen aan dat hij aan het plassen of poepen is en stoort het hem ook niet om in een volle luier rond te lopen.

Maar de afgelopen tijd deed hij steeds moeilijker over zijn luier en begon eraan te plukken, hij wil geen nieuwe luier aan en sinds een twee dagen wil hij steeds maar op zijn potje gaan zitten. Hij wordt dan echt boos als we hem er op een gegeven moment eraf halen omdat hij toch echt naar bed moet. Dit gaf mij aan dat we misschien toch maar eerder dan gepland met de potjestraining moesten gaan beginnen.

Gisteren was dan de eerste dag. Na de lunch hebben we hem op het potje gezet in de woonkamer. Met de opnieuw herontdekte baby gym (ja ook weer van de Ikea) erbij, die we van zolder gehaald hebben toen de zolder verbouwd werd en ik ernaast met een boekje. Ik heb een paar boekjes voorgelezen maar na een kwartiertje zat er zowaar een echte plas in de pot. We hebben hem natuurlijk toegejuicht en hij mocht zelf zijn plasje weg gooien in de wc. Nino was enorm trots. Alleen daarna weer een luier omdoen vond hij niet zo een goed idee. Gelukkig accepteerde hij het wel na vijf minuutjes met blote billen rond gelopen te hebben in huis. Ook 's avonds ging het goed, toen zat er al binnen een minuut een plas in het potje net als de volgende ochtend na het ontbijt en in de middag na de lunch. Hij lijkt het dus goed te snappen. 

Voor de toekomst ga ik instap luiers kopen zodat we niet dat gehannes van die luiers aan en uit doen hebben en het meer op een onderbroekje gaat lijken voor hem. Oma moet ook als de wiedeweer een potje gaan regelen want zij wil dit natuurlijk voortzetten. Nu maar eens bespreken hoe ze dit doen op de crèche en nadenken hoe we straks de volgende stappen gaan zetten. Want van gezette tijden op de pot moet het op een gegeven moment natuurlijk overgaan in dat hij zelf aangeeft wanneer hij moet plassen. Maar voor nu is dit prima en is Nino een stuk sneller dan ik had verwacht. En stiekem ben ik best een beetje trots op weer zo een mooie mijlpaal.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je