{{ message.message }}
{{ button.text }}

Potje vol, potje leeg

Hoe vroeg is vroeg genoeg om zelf op potjes te leren plassen? We zijn vast begonnen.

Afbeelding blog 'Potje vol, potje leeg' Achtergrond blur afbeelding

Feestjes kunnen vaak niet vroeg genoeg beginnen. Daarom, na aanschaf van ouderwetse Hema pot van fantastisch mooi wit plastic, is Baby met een record leeftijd van 1 jaar en vier maanden min 1 dag met de zindelijkheidstraining begonnen.

Het was mooi weer, de poepluier plukte ik er in de zonnige tuin vanaf, en daar was ie dan, dat kleine grote piemeltje die maar niet kleiner werd, wat hoogstwaarschijnlijk betekende dat er in de zeer nabije toekomst een mega plas aan zat te komen.

Ik rende zo snel als Catwoman de huiskamer in, gritste het spiksplinternieuwe plaspotje onder de stoel vandaan, en zette Baby erop. In de dagen ervoor had ik hem er al met kleding op laten zitten, wat hij erg grappig vond. Toegegeven, de zitpasvorm is dan ook formidabel.

"Plas maar, Baby. Come on, wee!" Ik zat gehurkt naast hem, mijn ogen groot als schoteltjes. Dit was een spannend moment. Baby keek mij even verbaasd aan, en blikte toen even tussen zijn beentjes.

Niets.

"Pssssssssssssssssssssst..." zei ik nu. "Splsssshhhhhhhhhhhh."

Niets. 

Vliegensvlug kneep ik in het handvat van de tuinslang, die ik in een handomdraai tussen zijn knietjes gehanden had.

Één spuitje water uit de slang, en toen...

Baby Plaste Op De Pot! Zo trots!

Groot applaus van Mama. Brede Grijns van Baby. Het begin van een geweldige samenwerking.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je