Snap
  • Kind
  • post

potje training

waarom is het toch zo lastig?

Mijn dochter wordt over ruim een maand 3 jaar. We hebben al meerdere keren geprobeerd om haar op het potje of de wc te laten plassen, maar ze werkt niet echt goed mee.

Ik heb op een gegeven moment de luier uit gelaten, maar madame plast zonder pardon op te grond neer. Ik vraag haar bijna om de 5 minuten of ze moet plassen en iedere keer zegt ze nee en niet veel  later heeft ze het dus gewoon weer laten lopen. Ze heeft wel  2x op het potje geplast en ik ben er vrij zeker  van dat ze het dus wel voelt aankomen. Ook passen we de sticker methode toe en belonen haar met cadeautjes wanneer ze een bepaald aantal stickers heeft verdiend. Toch lijkt het haar niet genoeg te stimuleren.

Uiteraard juich ik haar enthousiast toe wanneer “het lukt” en zeg ik dat ik zo trots op haar ben en dat ze nu een echte grote meid aan het worden is.

Ze wil al een poos naar plopsaland en ik  heb beloofd wanneer ze helemaal geen luier meer hoeft, wij daar heen gaan.  Zei zegt dan:  ik kan toch niet in mn blote kont naar plopsa? Ze heeft er gewoon maling aan.

Elize is een slimme meid en ik snap dan ook niet die strijd met de potje training.  Ik weet ook niet hoe ik het anders aan moet pakken, maar begin me er onderhand voor te schamen dat Elize nog een luier draagt. Ik weet dat ik haar niet met andere kinderen moet gaan vergelijken, maar toch doe je dat wel. 

8 jaar geleden

ik zou graag willen zien dat hij ook bbsihckeaar komt voor Symbian Belle van Nokia.I would like to see this coming available for Nokia's Symbian Belle

10 jaar geleden

de laatste week gaat het plassen op het potje best goed. Moet haar er regelmatig wel zelf op zetten omdat madame geen zin heeft, maar ik zeker weet dat ze wel moet. Poepen doet ze nog niet op het potje.. tips om haar daar toe te verleiden???? En hoelang moet ik blijven belonen met stickers en kadootjes.. Ik geef haar nu om de 5 stickers een kadootje! En heb al gezegd dat poepen 2 stickers is. Wanneer kan ik overigens de luier snachts ook gaan aflaten. Hoelang moeten ze op het potje plassen dat ze het zelf goed gaan aangeven?

10 jaar geleden

onze dochter van 33 maanden heeft ook maling aan het potje.ze wil dol graag een groot meisje zijn en liefst zonder luier rondt lopen maar helaas,als je vraagt of ze met plassen zegt ze nee en vervolgens staat ze 5min later te plassen.we zijn ook al ff bezig met zindelijkheid en stickers beloning.en het mooiste is bij ons gaat ze wel op potje en bij de oppas niet.

10 jaar geleden

Vervolg Let ik heel goed op zijn houding. Dan weet ik wanneer hij moet plassen of poepen en zit hij zo op het potje. Werkt hier fantastisch