{{ message.message }}
{{ button.text }}

potje training

waarom is het toch zo lastig?

Afbeelding blog 'potje training' Achtergrond blur afbeelding

Mijn dochter wordt over ruim een maand 3 jaar. We hebben al meerdere keren geprobeerd om haar op het potje of de wc te laten plassen, maar ze werkt niet echt goed mee.

Ik heb op een gegeven moment de luier uit gelaten, maar madame plast zonder pardon op te grond neer. Ik vraag haar bijna om de 5 minuten of ze moet plassen en iedere keer zegt ze nee en niet veel  later heeft ze het dus gewoon weer laten lopen. Ze heeft wel  2x op het potje geplast en ik ben er vrij zeker  van dat ze het dus wel voelt aankomen. Ook passen we de sticker methode toe en belonen haar met cadeautjes wanneer ze een bepaald aantal stickers heeft verdiend. Toch lijkt het haar niet genoeg te stimuleren.

Uiteraard juich ik haar enthousiast toe wanneer “het lukt” en zeg ik dat ik zo trots op haar ben en dat ze nu een echte grote meid aan het worden is.

Ze wil al een poos naar plopsaland en ik  heb beloofd wanneer ze helemaal geen luier meer hoeft, wij daar heen gaan.  Zei zegt dan:  ik kan toch niet in mn blote kont naar plopsa? Ze heeft er gewoon maling aan.

Elize is een slimme meid en ik snap dan ook niet die strijd met de potje training.  Ik weet ook niet hoe ik het anders aan moet pakken, maar begin me er onderhand voor te schamen dat Elize nog een luier draagt. Ik weet dat ik haar niet met andere kinderen moet gaan vergelijken, maar toch doe je dat wel. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je