Snap
  • Kind
  • post

Poging tot zindelijkheid

Hier hang ik dan eindelijk lekker onderuit, met een (alcoholvrij) wijntje.
Je kind zindelijk proberen te maken, dat vergt meer energie dan ik had verwacht.

Ons zoontje is nu 2,5. Hij begrijpt heel veel, maar praat nog niet. Hij komt dus niet om drinken of eten vragen, laat staan dat hij zal zeggen dat hij moet poepen of plassen. Afgelopen week heb ik besloten dat we er toch echt aan moeten beginnen.

Dus gisteren ben ik enthousiast begonnen. ’s Morgens een paar uur zonder luier en ’s middag ook weer eventjes. De stickers liggen klaar.
Twee keurige drollen en 4 plassen buiten de pot verder, vond hij het niks. Elke keer kwam er een o, jee uit (wat ik positief vind) maar hij durft niet op de pot (of de wc) te zitten. Met broek aan ja, maar zonder niet. Ik probeer hem enthousiast te krijgen door zijn behoefte alsnog in de pot te leggen en hem de mikmak in de wc te laten gooien, waarna hij mag doortrekken. En hoppa, dat vindt ie geweldig.
Wel jammer dat ik hem daarna betrap dat hij elke keer een tissue pakt, naar de wc rent en jawel…doortrekt. De grapjas.
Ook leuk, hij liep in de tuin te spelen in zijn onderbroek. Deze was droog toen hij naar binnen rende. Ik liep hem achterna en kon hem niet vinden. Had hij zichzelf in de wc verstopt, met jawel een natte onderbroek. Op zich dus een goed begin. Vandaag was niet echt een succes. Pech.

Morgen dus maar weer een (korte) poging wagen en daarna mag ons mannetje de hele week gewoon weer lekker zijn luier vol maken. Ik weet nog niet wat verstandig is, want je wilt hem natuurlijk niet frustreren, maar de planning is nu dat we het elke weekend gewoon een paar uurtjes proberen.

Ik ben in ieder geval al trots op hem. Gewoon, omdat ik snap dat hij het eng vindt en hij die gekke moeder met zwangerschapshormonen (dus ook schoonmaakwoede) verdraagt. En lukt het nu niet, dan lukt het over een paar maanden vast wel.

Mochten jullie nog tips hebben, ik hoor het graag.

 

10 jaar geleden

Beste Linne, 2 jaar is volgens mij niet te vroeg. Mijn vijf kinderen waren met anderhalf jaar dag en nacht uit de luiers. Bovendien was het zindelijk maken voor zowel mijn kinderen als mijzelf heel leuk om te doen. Hoe ik het heb aangepakt heb ik beschreven op de website:www.spelendzindelijk.nl Succes ermee! groetjes, Debby

10 jaar geleden

Ik vind 2,5 ook niet jong maar het is ook niet zo dat hij nu laat is ofzo. Mijn zoontje is 26 maanden en plast regelmatig op de wc. Soms zegt hij zelf dat hij moet, soms wil hij omdat ik ook ga en soms doet hij het in zijn luier. Je kunt er geen pijl op trekken. Elke dag wel minimaal 2 plasjes op het toilet hoor maar soms 6 en soms dusmaar 2. Ach ik laat het zo, het komt ook vanzelf wel. Poepen doet hij niet op de wc of op het potje. Hij zegt het wel als hij aan het poepen is, maar dat is een beetje laat natuurlijk haha

10 jaar geleden

2,5 is niet te vroeg hoor, voor een jongen! Mijn zoon was met twee jaar en vier maanden helemaal droog, ook in de nacht en daar hebben we echt niet hard voor hoeven proberen. Wij zijn gewoon heel vroeg begonnen met wennen, met anderhalf, alvast potje in zijn bereik af en toe even op de WC zitten, regelmatig zonder luier. Het wennen aan het potje en de wc heb je dan alvast gedaan, als ze dan gaan aangeven dat ze wat moeten doen is het het allemaal niet zo moeilijk meer.

10 jaar geleden

DAs vreemd anouck.. Tip voor jou, misschien dat ie broertje/zusje/neefje/nichtje/vriendje/vriendinnetje heeft waarmee hij samen op de wc kan? Dat is misschien leuker en interessanter om de beurt op de wc?