{{ message.message }}
{{ button.text }}

Poging tot zindelijkheid

Afbeelding blog 'Poging tot zindelijkheid' Achtergrond blur afbeelding

Hier hang ik dan eindelijk lekker onderuit, met een (alcoholvrij) wijntje.
Je kind zindelijk proberen te maken, dat vergt meer energie dan ik had verwacht.

Ons zoontje is nu 2,5. Hij begrijpt heel veel, maar praat nog niet. Hij komt dus niet om drinken of eten vragen, laat staan dat hij zal zeggen dat hij moet poepen of plassen. Afgelopen week heb ik besloten dat we er toch echt aan moeten beginnen.

Dus gisteren ben ik enthousiast begonnen. ’s Morgens een paar uur zonder luier en ’s middag ook weer eventjes. De stickers liggen klaar.
Twee keurige drollen en 4 plassen buiten de pot verder, vond hij het niks. Elke keer kwam er een o, jee uit (wat ik positief vind) maar hij durft niet op de pot (of de wc) te zitten. Met broek aan ja, maar zonder niet. Ik probeer hem enthousiast te krijgen door zijn behoefte alsnog in de pot te leggen en hem de mikmak in de wc te laten gooien, waarna hij mag doortrekken. En hoppa, dat vindt ie geweldig.
Wel jammer dat ik hem daarna betrap dat hij elke keer een tissue pakt, naar de wc rent en jawel…doortrekt. De grapjas.
Ook leuk, hij liep in de tuin te spelen in zijn onderbroek. Deze was droog toen hij naar binnen rende. Ik liep hem achterna en kon hem niet vinden. Had hij zichzelf in de wc verstopt, met jawel een natte onderbroek. Op zich dus een goed begin. Vandaag was niet echt een succes. Pech.

Morgen dus maar weer een (korte) poging wagen en daarna mag ons mannetje de hele week gewoon weer lekker zijn luier vol maken. Ik weet nog niet wat verstandig is, want je wilt hem natuurlijk niet frustreren, maar de planning is nu dat we het elke weekend gewoon een paar uurtjes proberen.

Ik ben in ieder geval al trots op hem. Gewoon, omdat ik snap dat hij het eng vindt en hij die gekke moeder met zwangerschapshormonen (dus ook schoonmaakwoede) verdraagt. En lukt het nu niet, dan lukt het over een paar maanden vast wel.

Mochten jullie nog tips hebben, ik hoor het graag.

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je