{{ message.message }}
{{ button.text }}

Poging # 12!

Zindelijkheidstraining bij een eigenwijze net 3-jarige

Afbeelding blog 'Poging # 12! ' Achtergrond blur afbeelding

Nadat onze dochter met 2 jaar dag en nacht zindelijk was, dachten we bij het naderen van zoonlief zijn 3e verjaardag, waarom lukt het ons niet om onze kleine boef zindelijk te krijgen. Deden we het "anders", waren onze verwachtingen misschien te hoog of was onze boef er gewoon nog niet aan toe?

Iedereen in de omgeving zei: "Maak je niet druk, dat komt wel" maar ondertussen ben je als ouder zijnde onzeker en denk je straks is hij met 4 jaar nog niet zindelijk.

Vorige week begonnen met zindelijkheids training poging # 12 of was het toch poging #13!

Na af en toe een keertje vol de lol proberen te plassen , vertelde zoonlief bij het wakker worden dat ze luier wel af kon en hij deze niet meer nodig had. Maar natuurlijk liefje! Luier af en naar beneden, ga je dan wel even plassen.

Ja mama, maar je hoeft niet mee. Zelluf doen. En doe de deur maar dicht. Daar sta je dan met je mond vol tanden en met je oor tegen de deur gedrukt om hopelijk dat kleine straaltje plas te horen. Na even wachten was daar inderdaad dat straaltje en een hele blije "Klaar mama" . Na dit 1e plasje volgde er deze dag nog meer spontane plasjes en ook wat gedwongen plasjes voor het slapengaan.

Verbazingwekkend! Bijzonder! Om te zien dat onze eigenwijze peuter die bij elke eerdere poging zei dat zijn piemel niet werkte toch een echt werkende piemel had op de wc! Kleine man helemaal trots en papa en mama zo mogelijk nog trotser!!

Onze kleine man wordt een hele grote bink! Wat gaat het dan ineens snel. Dag luiers! Hallo WC!

Op naar de volgende mijlpaal.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je