Snap
  • Kind

Poepen

Geweldig! Na een aantal mislukte pogingen ging mijn dochter met ongeveer 2 jaar en 9 maanden plassen op het potje. We hebben haar enorm geprezen en een klein cadeautje gekocht. Ze was eigenlijk meteen droog, heeft nooit ongelukjes gehad en vond het erg leuk om ook zelf de plas in het toilet te schudden en uit te zwaaien. We zijn nu bijna 3 maanden verder en het plassen op het potje gaat heel goed. Ze pakt zelf het potje, gaat erop zitten, plast, veegt af, broek weer aan en zelf in het toilet schudden. Ze weigert nu echter om ook te gaan poepen op het potje. Ook het toilet is geen optie. Wel gaat ze helemaal apart zitten als ze moet poepen of ze trekt zich terug op haar kamer. Als je vraagt of ze aan het poepen is zegt ze: ‘Ja, maar laat me maar even.’ Ze wil niet op het potje of het toilet en als je haar er zelf op wilt zetten verzet ze zich soms of ze weigert om (verder) te poepen.  Als ze klaar is, vraagt ze meteen om verschoond te worden, dus ze vindt het wel vies.

Heeft iemand tips over hoe we haar ook op het potje of toilet kunnen laten poepen?

10 jaar geleden

Lastig he, hier heb ik ook zo eentje...liever in een hoekje poepen. Het heeft volgens mij toch iets te maken met verlatingsangst. Dat het opeens uit je lichaam komt en in een wc valt. Ik probeer hem toch altijd op het poepmoment vrolijk naar de wc mee te nemen en dan prijzen als het in de wc gevallen is. Misschien helpt het ook als je de luier omkiept in de wc, dat ze dat alvast ziet?

11 jaar geleden

Je zou bij haar kunnen blijven (een verhaaltje voorlezen) wanneer je merkt dat ze moet poepen. Vaak helpt het, als je een verhaaltje gaat lezen en zij dan rustig kan gaan poepen. Zo leidt je haar af en je stelt haar gerust. Op deze manier heb ik mijn vijf kinderen met anderhalf jaar zindelijk gemaakt. Wellicht heb je wat aan de tips op mijn website:www.spelendzindelijk.nl Succes ermee!

11 jaar geleden

Denk ook dat het vanzelf wel goed komt, het kan soms ineen omslaan. Hier durfde ze eerst wel op het potje maar niet op de wc te poepen. Toen we op vakantie waren, hadden we zo'n kinderwc in het huisje en toen deed ze het in een keer uit haar zelf en sinds dien nooit meer een probleem geweest!

11 jaar geleden

denk dat je dat nog even moet laten, dat komt vanzelf wel. of dr geen luier aan doen zodat het in dr broekje viezer voelt. wel knap dat ze met plassen zo goed bezig is.