{{ message.message }}
{{ button.text }}

Please don't touch the baby!

Wat is dat toch met vreemde mensen die zomaar vinden dat ze aan jouw kind mogen zitten, bijvoorbeeld in de supermarkt? Herkenbaar?

Afbeelding blog 'Please don't touch the baby!'

Een beetje de dagelijkse routine van mij en mijn dreumes is samen boodschappen doen. Hij steelt hierbij altijd aardig de show. Beetje lachen hier, beetje ondeugend kijken daar ( thuis is het huis te klein als hij iets niet mag, maar tijdens het boodschappen doen laat hij iedereen denken wat een engeltje hij is ;-p). In ieder geval aandacht genoeg ! Het is natuurlijk heel leuk dat iedereen hem zo schattig vindt, maar daarbij komt kijken dat er heel veel mensen tegen hem gaan praten en maar een lach willen ontvangen.  "Nee mevrouw hij wilt niet altijd en naar iedereen lachen"  is dan ook een zin die ik regelmatig uitspreek. Daarbij gaat me steeds meer opvallen dat mensen hem ook gaan aanraken ! Even een handje hier of even wrijven daar. Eigenlijk dacht ik daar nooit zo over na tot van de week toen het me wel heel erg ging opvallen. Wanneer grijp je in en zeg je dat ze van hem af moeten blijven. De kleine dreumes zelf vindt het allemaal namelijk wel prima en die kijkt ze stuk voor stuk aan met een blik van jullie sporen niet. Van de week was er dus een vrouw die eerst eeen lach wilde, toen een handje en toen ze die niet kreeg pakte ze zelf even kort zijn handje. Dit was het moment dat ik dacht van hé hier moet ik iets mee. Voorgenomen hier bij een nieuwe aanraking hier toch echt wat van te gaan zeggen ("mevrouw volgens mij is het duidelijk dat hij geen handje wilt geven of naar u wilt lachen" ) had ze het zelf maar opgegeven. Terwijl de mevrouw hier toch wel een beetje van aan het balen was grijnst de kleine man naar een andere mevrouw achter me en grijpt hij met een grote lach ook nog de mevrouw naast mevrouw vast. Stiekem vond ik dat wel erg grappig. 

Toch blijf ik me verbazen over de vrijheid die mensen nemen om zomaar aan jouw kind te zitten, hoe lief en onschuldig bedoeld ook. Waar ligt voor jullie de grens? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je