Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Please don't touch the baby!

Wat is dat toch met vreemde mensen die zomaar vinden dat ze aan jouw kind mogen zitten, bijvoorbeeld in de supermarkt? Herkenbaar?

Een beetje de dagelijkse routine van mij en mijn dreumes is samen boodschappen doen. Hij steelt hierbij altijd aardig de show. Beetje lachen hier, beetje ondeugend kijken daar ( thuis is het huis te klein als hij iets niet mag, maar tijdens het boodschappen doen laat hij iedereen denken wat een engeltje hij is ;-p). In ieder geval aandacht genoeg ! Het is natuurlijk heel leuk dat iedereen hem zo schattig vindt, maar daarbij komt kijken dat er heel veel mensen tegen hem gaan praten en maar een lach willen ontvangen.  "Nee mevrouw hij wilt niet altijd en naar iedereen lachen"  is dan ook een zin die ik regelmatig uitspreek. Daarbij gaat me steeds meer opvallen dat mensen hem ook gaan aanraken ! Even een handje hier of even wrijven daar. Eigenlijk dacht ik daar nooit zo over na tot van de week toen het me wel heel erg ging opvallen. Wanneer grijp je in en zeg je dat ze van hem af moeten blijven. De kleine dreumes zelf vindt het allemaal namelijk wel prima en die kijkt ze stuk voor stuk aan met een blik van jullie sporen niet. Van de week was er dus een vrouw die eerst eeen lach wilde, toen een handje en toen ze die niet kreeg pakte ze zelf even kort zijn handje. Dit was het moment dat ik dacht van hé hier moet ik iets mee. Voorgenomen hier bij een nieuwe aanraking hier toch echt wat van te gaan zeggen ("mevrouw volgens mij is het duidelijk dat hij geen handje wilt geven of naar u wilt lachen" ) had ze het zelf maar opgegeven. Terwijl de mevrouw hier toch wel een beetje van aan het balen was grijnst de kleine man naar een andere mevrouw achter me en grijpt hij met een grote lach ook nog de mevrouw naast mevrouw vast. Stiekem vond ik dat wel erg grappig. 

Toch blijf ik me verbazen over de vrijheid die mensen nemen om zomaar aan jouw kind te zitten, hoe lief en onschuldig bedoeld ook. Waar ligt voor jullie de grens? 

8 jaar geleden

Ik herken het, ik moest wat uit de koeling hebben, en terwijl ik die deur open, duwt een man mijn dochter in haar wagentje weg. om sneller bij de koeling te kunnen ... Ik heb hem dus idd ook van repliek gediend.

8 jaar geleden

Dat is zo vervelend. Ik ga regelmatig met mijn nichtje op stap. Haar zoontje van 7 mnd is ook behoorlijk stevig. Afgelopen week waren we in de Albert Heijn, mijn tante werkt daar op de kaas en vlees afdeling dus mijn dochter krijgt dan altijd een plakje worst. Komt er een vrouw aan, kijkt in de wagen van mijn nichtje een zegt:"nou..jij hebt geen worstje meer nodig!" Dat ventje heeft natuurlijk geen flauw benul van wat ze zei dus hij begint te lachen. Waarop ik weer antwoordde dat hij er vast niet meer om zou lachen als hij daadwerkelijk begreep wat ze zei!

8 jaar geleden

Mijn moeder zit ook vaak aan andermans kinderen. Heb haar al heel vaak gezegt dat ze dat niet moet doen en dat niet iedereen dat leuk vind. Vind ze dus echt niet leuk als ik dat zeg, want in haar ogen doet ze niets verkeerds en bedoelt ze het goed en denkt dat mensen het van haar niet erg zullen vinden omdat ze al wat ouder is of omdat ze het goed bedoelt ofzo. ????

8 jaar geleden

Heel irritant inderdaad en dat begin al bij de zwangerschap! Hier ben ik zelf alert of in ieder geval ik doe mijn best. En zeg gewoon doe maar niet. Vaak krijg ik dan rare blikken maar ik hoef geen vreemde handen aan mijn kind. Wie weet waar ze net geweest zijn die handen, bah! Ik maakte laatst mee dat een hele vieze oude man in zijn scootmobiel al zijn hand uitstak naar onze dochter om haar al lang tijdens te 'aaien' Ik hield haar gelukkig bij me en zei gelijk niet aan mijn kind zitten met je vieze handen... Beetje direct maar was echt een reactie. Ik heb er een hekel aan en zeg dan ook gewoon gelijk zeggen hoor!