{{ message.message }}
{{ button.text }}

Planning en Kinderen. Haast niet te doen!

Als ik alle geleerde zou moeten geloven draait het hele leven om planning. Kan wel merken dat ze niet praktisch zijn ingesteld.

Afbeelding blog 'Planning en Kinderen. Haast niet te doen!'

Het hele leven heeft te maken met planning. Als je alles op een papiertje zet, en je kan er een dikke streep doortrekken als je de taak hebt volbracht, dan is het leven toch geweldig? Volgens het papiertje ben ik mijn dag begonnen met een uurtje Bodyshape, zijn de ramen gezeemd, de vloer is gedweild, en heb ik een heerlijke taart gebakken. Helaas is dit niet de realiteit. Tenminste niet in de wereld waarin ik leef....

In mijn wereld heb ik ieder morgen een discussie over de kleren die mijn kinderen aan moeten. Er is altijd wel iets mis met de kleren. Ze zijn te klein, willen geen trui, broek zit niet goed en zo zijn er nog veel redenen waarom je je eigen gewoon weg niet hoeft aan te kleden. O, ja vergeet de kreet; " Ik wil niet naar school, want school is stom!" niet. Het ontbijt is het meest hectische moment van de dag. Probeer er maar eens in een korte tijd een aantal boterhammen in te krijgen bij vier kinderen. De monden gaan wel open, maar dan alleen om te zeggen dat ze het niet lusten.

We zijn bijna onderweg naar school, maar niet voordat we nog even ons momentje hebben gehad bij de kapstok. Ik krijg mijn schoenen niet aan!, mijn jas wil niet dicht, hij slaat mij, hij stond op mijn teen en last but not least, ik moet nog even naar de w.c.  Als de kinderen dan toch op tijd in de klas zitten, voel ik me toch een beetje trots. Ondanks het niet zonder slag of stoot is gegaan, zijn ze er wel en op tijd!

Er zijn natuurlijk ook dagen waarbij de jongens aangekleed beneden zitten. Lekker hun broodje opeten. Snel hun jassen en schoenen aan doen en huppelend naar school gaan. Ik heerlijk een uurtje kan sporten en mijn dochter het vreselijk naar haar zin heeft gehad bij de opvang. Het eten al lekker staat te pruttelen, de tafel is gedekt, het huis aan kant en ik tevreden op de bank zit te wachten op mijn man.

En dan....schrik ik  wakker en begint het feest weer opnieuw.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je