{{ message.message }}
{{ button.text }}

Plaats jij foto's van je kind op social media?

De nadelen van foto's delen

Afbeelding blog 'Plaats jij foto's van je kind op social media?'

De een post dagelijks foto's van haar kind(eren), een ander post alleen foto's waarbij het kind niet herkenbaar in beeld komt en een ander houdt alles privé. Voor alle varianten is natuurlijk wat te zeggen. Natuurlijk ben je trots op je kinderen en wil je jouw geluk delen met anderen. Maar er zitten ook nadelen aan. Foto's kunnen misbruikt worden (straks heeft je kind ineens een andere online identiteit!), maar had je hier ook al aan gedacht?

Vanaf zes jaar krijgt een kind te maken met schaamtegevoelens. Uit onderzoek blijkt dat kinderen vaak niet gelukkig zijn met foto's die van hen op social media zijn geplaatst. Het blijkt dat als kinderen ouder worden ze steeds vaker een preview willen zien voordat de foto wordt geplaatst. Bij oudere foto's gaat dat natuurlijk niet meer, dus probeer vooruit te denken. Zou mijn kind dit ook een leuke foto vinden als hij/zij wat ouder is?

Is it the weekend yet?!?!?

Een bericht gedeeld door boomer phelps (@boomerrphelps) op

Bron: Gatsby

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je