Snap
  • Kind
  • wijsheid
  • socialmedia
  • mediawijheid

Plaats jij foto's van je kind op social media?

De nadelen van foto's delen

De een post dagelijks foto's van haar kind(eren), een ander post alleen foto's waarbij het kind niet herkenbaar in beeld komt en een ander houdt alles privé. Voor alle varianten is natuurlijk wat te zeggen. Natuurlijk ben je trots op je kinderen en wil je jouw geluk delen met anderen. Maar er zitten ook nadelen aan. Foto's kunnen misbruikt worden (straks heeft je kind ineens een andere online identiteit!), maar had je hier ook al aan gedacht?

Vanaf zes jaar krijgt een kind te maken met schaamtegevoelens. Uit onderzoek blijkt dat kinderen vaak niet gelukkig zijn met foto's die van hen op social media zijn geplaatst. Het blijkt dat als kinderen ouder worden ze steeds vaker een preview willen zien voordat de foto wordt geplaatst. Bij oudere foto's gaat dat natuurlijk niet meer, dus probeer vooruit te denken. Zou mijn kind dit ook een leuke foto vinden als hij/zij wat ouder is?

Bron: Gatsby

5 jaar geleden

Heel af en toe post ik eens een foto op mamaplaats. Maar meestal zijn dat foto's waar ze niet met het gezicht opstaan. Over het algemeen probeer ik mijn kinderen van het internet af te houden juist om alles wat er met de foto's kan gebeuren als ze in verkeerde handen vallen. Als ze ouder zijn en begrijpen wat de gevolgen kunnen zijn zijn ze van mij vrij om foto's te plaatsen.