Snap
  • Kind
  • peuter
  • dilemma
  • gaatjes
  • Moedermaffia

Piercing Zoë’s ears

Moedermaffia; I need you!

Oké, wij zitten met een dilemma. Wanneer is dé leeftijd om Zoë oorbellen te geven. Ze vind het prachtig als ik ze in heb en lijkt ze zelf ook graag te willen. Super leuk natuurlijk maar ze is net 2. Nou zou de ene mama/papa denken; druk ze erin zodra ze is geboren waar de ander zegt; wacht tot ze in groep 8 zit. 

Sooooo, moedermaffia, keyboard warriors, geleerden, jeugdzorg, loedermoeder, perfecte moeders; I need your help. 

Wat is een goed moment om gaatjes te schieten/piercen? 

Okay, 3...2....1 BRAND LOS! 

Ik pak ondertussen popcorn want ondanks dat dit een serieuze vraag is, weet ik dat er nogal uiteenlopende meningen over zijn. 

Ta Loves ❤️

4 jaar geleden

Toen ik te jong was mocht ik het nog niet, en ik denk dat ik het daarna lang niet durfde. Toen ik 18 was lieten mijn bomma en tante voor het eerst gaatjes in hun oren zetten, en daardoor kreeg ik ook zin om ze toch te laten zetten. Niet veel later had ik zelf ook gaatjes. ? Ik vind het niet erg dat ik ze niet eerder had, want het is soms wel een gedoe met die oorbellen. Je moet dat in het begin toch wat verzorgen en eraan denken om er regelmatig te dragen, want anders groeien de gaatjes dicht. Toen ik jonger was was ik daar nog niet klaar voor.

4 jaar geleden

Ikzelf (Nu 42) kreeg ze toen ik mn communie deed. Hoe jong ben je dan, 8 jaar geloof ik. Of ik ze Emma eerder geef, ik weet t niet. Ik kan nu wel keihard zeggen dat zij ze ook niet eerder krijgt, maar dat doe ik niet. Mn zus was 48 of zo toen ze gaatjes liet schieten, dus ik heb nog ff ? ? ?

4 jaar geleden

Wat goed zeg!!

4 jaar geleden

Dochterlief was ook erg geïnteresseerd hierin vanaf dat ze 2 jaar was. Wij (eigenlijk) nog erg op tegen, en gezegd dat ze deze mocht als ze 4 jaar werd.... Maar ze bleef er erg standvastig in,.uitgelegd dat dit best pijn doet. Maar ondanks dat wilde zij ze echt. Tegen de tijd dat ze 3 was en erover bleef “zeuren” ,op YouTube verschillende filmpjes opgezocht ( wel pedagogisch verantwoorde filmpjes ?) om te laten zien dat het echt niet zo’n pretje was.... Toen werd ze 3 en na veel gesprekjes hierover en een aantal You tube filmpjes verder samen naar de juwelier gegaan. Daar met de juwelier een gesprekje over gehad en dochterlief wist het zeker!! Geen kick heeft ze gegeven en apentrots liep ze met 2 zilveren knopjes in haarband oren naar buiten. Succes met de beslissing en doe met de adviezen wat je wil, maar maak vooral zelf de keuze!!