{{ message.message }}
{{ button.text }}

Peutertandenpoetsdrama

Wat als tandenpoetsen een strijd wordt, iedereen adviezen heeft. Denken ze echt dat ik het niet geprobeerd heb?

Afbeelding blog 'Peutertandenpoetsdrama' Achtergrond blur afbeelding

Zelf poetsen doet ze prima. Mama poetsen? papa poetsen, soms mag het van mijn meisje, even zo vaak niet. Dat is best lastig. Ze is nog geen 2, die dingen moeten. Welke adviezen krijg ik als ik hierover spreek.

  • Kortaf zijn, moet. Leuk advies, alleen dat maakt niet dat ze tanden wil poetsen.
  • Houdgreep. Uitgeprobeerd, lukt 2 keer, daarna bijt ze de tandenborstel vast.
  • Als moeder napoetsen. Leuk advies, denk je echt dat ik het zelf niet bedacht had?
  • Keuzes geven. Ze heeft een groene en roze tandenborstel, 2 smaken tandpasta, een electrische tandenborstel, maar als ze nee zegt is ze heel volhardend.
  • Boos worden. Tja, dan wordt mijn dochter ook boos, maar haar tanden worden er niet schoon van!
  • Als ze vastbijt doe je haar gewoon pijn. Tja, de tanden uit mijn dochters mond slaan om ze te poetsen, om een of andere vage reden wil ik dat niet.
  • het is belangrijk! Nee echt? Dat wist ik niet
  •  geef haar tijd om aan het idee te wennen. Na een uur strijden om de tandenborstel, is ons beider energie op.
  • Maak het leuk. Tja, dat kan, maar die tandenborstel laat ze echt niet in haar mond.

Eindelijk hebben we nu wel een manier gevonden waardoor we al 4 dagen achter elkaar haar tanden moeten poetsen. We laten haar op de wasmachine staan (niet pedagogisch verantwoord) papa en mama staan er naast. Papa heeft 2 tandenborstels, die van mij en van haar. Dochter zegt mama. Papa poetst bij mij, dan wijs ik naar haar, papa mag 2 tellen poetsen, mama, meisje, mama meisje om de beurt. Dan lukt het om in elk geval elk tandje geraakt te hebben. Soms vraag ik me af, mensen met al die adviezen, hebben die zulke makkelijke kinderen? 

Al die adviezen waar ik niks mee kan, is het echt zo moeilijk om als ik iets te vertel, me aan te horen, en te zeggen dat moederschap niet altijd makkelijk is?  Om te zeggen dat het goed komt? Om met me mee te leven in plaats van adviezen te geven waar ik niks mee kan? Soms wil ik gewoon mijn verhaal kwijt, en stiekem horen dat mensen ook wel eens op hun kop gaan staan en er ook bij andere moeders dingen niet lukken.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je