Snap
  • Kind

Peutertandenpoetsdrama

Wat als tandenpoetsen een strijd wordt, iedereen adviezen heeft. Denken ze echt dat ik het niet geprobeerd heb?

Zelf poetsen doet ze prima. Mama poetsen? papa poetsen, soms mag het van mijn meisje, even zo vaak niet. Dat is best lastig. Ze is nog geen 2, die dingen moeten. Welke adviezen krijg ik als ik hierover spreek.

  • Kortaf zijn, moet. Leuk advies, alleen dat maakt niet dat ze tanden wil poetsen.
  • Houdgreep. Uitgeprobeerd, lukt 2 keer, daarna bijt ze de tandenborstel vast.
  • Als moeder napoetsen. Leuk advies, denk je echt dat ik het zelf niet bedacht had?
  • Keuzes geven. Ze heeft een groene en roze tandenborstel, 2 smaken tandpasta, een electrische tandenborstel, maar als ze nee zegt is ze heel volhardend.
  • Boos worden. Tja, dan wordt mijn dochter ook boos, maar haar tanden worden er niet schoon van!
  • Als ze vastbijt doe je haar gewoon pijn. Tja, de tanden uit mijn dochters mond slaan om ze te poetsen, om een of andere vage reden wil ik dat niet.
  • het is belangrijk! Nee echt? Dat wist ik niet
  •  geef haar tijd om aan het idee te wennen. Na een uur strijden om de tandenborstel, is ons beider energie op.
  • Maak het leuk. Tja, dat kan, maar die tandenborstel laat ze echt niet in haar mond.

Eindelijk hebben we nu wel een manier gevonden waardoor we al 4 dagen achter elkaar haar tanden moeten poetsen. We laten haar op de wasmachine staan (niet pedagogisch verantwoord) papa en mama staan er naast. Papa heeft 2 tandenborstels, die van mij en van haar. Dochter zegt mama. Papa poetst bij mij, dan wijs ik naar haar, papa mag 2 tellen poetsen, mama, meisje, mama meisje om de beurt. Dan lukt het om in elk geval elk tandje geraakt te hebben. Soms vraag ik me af, mensen met al die adviezen, hebben die zulke makkelijke kinderen? 

Al die adviezen waar ik niks mee kan, is het echt zo moeilijk om als ik iets te vertel, me aan te horen, en te zeggen dat moederschap niet altijd makkelijk is?  Om te zeggen dat het goed komt? Om met me mee te leven in plaats van adviezen te geven waar ik niks mee kan? Soms wil ik gewoon mijn verhaal kwijt, en stiekem horen dat mensen ook wel eens op hun kop gaan staan en er ook bij andere moeders dingen niet lukken.

7 jaar geleden

Hier bijna 2 en zegt al tijdje nee. Ook vaak als hij eigelijk ja bedoelt. Poets 2x per dag. Smorgens gelijk bij het opstaan, soms gelukkig half slapend nog op de commode. Savonds wat hierboven staat, vaak spelend met de douchekop of z'n speeltjes. En ja, baal soms want nu is de douchekop op mij richten feest en ben hier (nog) niet boos om geworden. Ben al blij als het gedaan is dan. Als hij nou 1 vd 2 keren op de dag "minder" wilt poetsen kan ik me daar makkelijker bij neerleggen nu. Dan heb ik de tanden toch mooi 1x goed geraakt die dag. Zooo geen zin in strijd meer. Een liedje erbij verzonnen zodat die mond es open gaat. Laat hem ook met z'n eigen tandenborstel en pasta lopen als we die pakken als hij niet hoeft te douchen die avond. Trucendoos is wel op nu zover. Het bekende "het zal wel weer es een fase zijn" verhaal denk ik dan. Voorlopig lukt het nog ff zo.

7 jaar geleden

Heel herkenbaar.. ik heb n ander werkend idee wat nu al n week werkt.. hij zit in de badkuip na z'n bad met de douchekop te spelen en ondertussen mag ik alle tandjes poetsen. Niet de volle twee minuten maar he wel alles gepoetst. Hopelijk gaat t daar nu goed!

7 jaar geleden

ZO HERKENBAAR!! Mijn meiske heeft het poetsen nooit geaccepteerd en ook ik heb al die adviezen al uitgevoerd.. nu ben ik erachter dat ze elektrische borstel prachtig vind en dat ging 3 dagen (jaja!) Goed... daarna net zo goed drama en nog steeds elke avond een drama!! Wat ik ook probeer en hoe gezellig ik het hele gebeuren ook maak.. het zal nog wel ff duren denk ik, dat is dan maar zo. Voorlopig kan ik haar poetsen als ze erom moet huilen (hoe sneu ook, gaatjes zijn nog zieliger), of door haar te laten schateren (snel 1 tandje per schaterbuitje dus schiet ook niet op). Het blijft een strijd helaas, maar denk dat ze er vanzelf wel overheen groeit, tandenpoetsen hoort bij het leven dus ze moet wel haha

7 jaar geleden

Haha.wat een drama he. Bij mn eerste dochter ging t super. Nu de 2e drama ook alles geprobeerd. Ze rent gewoon weg en staat dan met dr vingertje nee te schudden. T komt vast goed.